Kriisiapu

Ukrainakeräys meni perille

Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan tavaralahjakeräys sodan uhrien auttamiseksi Ukrainassa järjestettiin nopealla aikataululla maaliskuun alussa.

– Pienellä ajalla saatiin todella hyvin kerättyä tavaraa, toteaa lähetyskasvatussihteeri Marja Holm.

Keräyspisteet olivat Mikkelissä Kirkonmäen seurakuntatalolla, Anttolan seurakuntatalolla ja Apajan kirpputorilla Haukivuorella. Keräyspisteisiin pyydettiin tuomaan lahjoituksina side- ja haavanhoitotarvikkeita, aikuisten ja lasten hygieniatuotteita, vaippoja, säilykkeitä, kuivattuja elintarvikkeita ja lemmikkieläinten ruokia.

Pyydettyjen tavaroiden lisäksi Ukrainaan lähti myös käytettyjä, mutta puhtaita, ehjiä ja lämpimiä vaatteita sekä fleecepeittoja.

– Kyllähän tämä laittoi ajattelemaan, mitä tarvitaan, jos ei ole yhtään mitään.

Holm kiittelee avuliasta talkooporukkaa, joka oli vastaanottamassa, lajittelemassa ja pakkaamassa lähetystä. Esedun logistiikka-alan opiskelijoita oli mukana pakkaamisessa. Samalla he saivat opintopisteitä.
Mikkelin seurakunnalla ei ole nyt menossa uutta tavarakeräystä. Tavaralahjoituksia tehdään siten, että ne kohdentuvat heti käyttöön.

– Tärkeintä on, että huutoon vastataan. Tavarat menivät suoraan käyttöön ja tarpeeseen, kiitos lahjoittajille! Tällä hetkellä paras tapa auttaa on rahalahjoituksen tekeminen esimerkiksi Kirkon Ulkomaanavulle.

Teksti: Sofia Flygare
Kuva: Kirkon vapaaehtoistoimijat