Seurakuntatyö, Tuomiorovastilta

Seurakunta on monessa mukana

Pääsiäisvaellus Lähemäen seurakuntatalolla keväällä 2022.

Päiväkoti-ikäisille lapsille suunnattu pääsiäisvaellus Lähemäen seurakuntatalolla keväällä 2022. Kuva: Sofia Flygare

Aina vauvasta vaariin ulottuu seurakuntatyömme kirjo. Vauva saa kasteen, ja perheitä kohdataan erilaisten perhetapahtumien kautta. Lastenohjaajat huomioivat taidokkaasti pienten ihmisten ja heidän perheidensä tarpeet. On vauvaryhmiä, muskareita, PikkuHelppi, kerhoja, leirejä ja retkiä.

Paivakerho Launialassa
Launialan päiväkerholaisia keväällä 2022.

Nuorisotyönohjaajat ovat monessa touhussa mukana isompien lasten kanssa. Nuoret kerhonohjaajat ovat saaneet koulutuksen ohjata lapsia erilaisten harrastusten piirissä hengellisyyttä unohtamatta. Jotkut nuoret pääsevät kesäksi kirkonoppaiksi ja hautausmaille puutarhatöihin. Paikkoja on laittamassa kauniiksi myös suuri joukko pitempiaikaisia kausityöntekijöitä.

Rippikoulun jälkeen moni nuori hakeutuu isoskoulutukseen ja isoseksi rippi- ja lastenleireille. Leirejä vetää ammattitaitoinen työntekijäjoukko. On lastenohjaajia, nuorisotyönohjaaja, pappi, kanttori, isoset ja emännät. Saattaa siellä lähetyskasvatussihteeri ja diakoniatyöntekijäkin vierailla.

Rippikoululaisten kenkiä Susiniemen leirikeskuksessa heinäkuussa 2022.

Kirkon työsarka on laaja ja monipuolinen. Lähetystyö tarvitsee paljon vapaaehtoisia toimijoita, joita lähetyskasvatussihteeri innostavasti tukee. Rahaa lähetystyöhön kerätään eri tapahtumissa, kirpputoreilla ja aktiivisilta lähetyspiiriläisiltä. Myös diakoniatyössä on paljon vapaaehtoisia auttamassa muun muassa ikäihmisten arkea. Diakoniatyöntekijät kohtaavat ihmisiä eri elämäntilanteissa yksilöinä, mutta myös erilaisissa ryhmätoiminnoissa. On kerhoja, retkiä ja leirejä, joissa kaikki voimaantuvat.

Elämänkaaren eri vaiheissa, juhlissa ja arjessa, seurakuntalainen tapaa usein myös kanttorin ja papin. Suntiot, siivoojat ja erityisammattimiehet ovat huolehtineet kirkkojen, kappelien ja seurakuntakeskuksen tilat hyvään kuntoon kokoontumisille. Kirkkoherranviraston työntekijöiden kanssa on sovittu kasteiden, vihkimisten ja hautajaisten ajankohdat. Pariskunnat ovat tarpeen tullen päässeet keskustelemaan suhteensa hankalista asioista perheasiain neuvottelukeskuksen työntekijän kanssa. Perheen nuori on saanut keskustella oppilaitospastorin kanssa opiskeluun liittyvistä hankaluuksista. Sairaalapappi on käynyt juttelemassa vaarin kanssa ja antanut samalla ehtoollisen.

Kaikille avoin jumalanpalvelus on Jumalan perheväen yhteinen juhla. Tervetuloa mukaan seurakunnan monipuoliseen toimintaan, joista tässä oli vain osa mainittuina.

Arja Huuskonen
Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan
kirkkoherra, tuomiorovasti