Musiikki

Selloduon hiljaisen viikon konsertti Haukivuoren kirkossa

Tiistaina 12.4. klo 18.00 soivat Haukivuoren kirkossa Selloduo Anna-Maaria ja Olli Varosen sävelet. Ohjelma on laadittu luonnollisesti viikon sävyyn sopivaksi sisältäen muun muassa barokin ja wieniläisklassikoiden säveliä. Suomalainen musiikki on myös voimakkaasti läsnä. Niin ikään tarjolla on hengellisiä säveliä sekä esimerkiksi kansansävelmä Lintujen laulu, jonka sanoissa toivotaan rauhaa, rauhaa, rauhaa…

Säveltäjänimistä mainittakoon Händel, J.S. Bach, Schubert, W.A. Mozart, Melartin, Sibelius ja Liander. Lisäksi ohjelmassa on myös Anna-Maarian sovituksia ja sävellyksiä: muun muassa Jerusalemissa, Hiskian vesitunnelissa syntynyt laulu Vettä virtaavaa.

Varoset ovat konsertoineet duona vuodesta 2000 alkaen. Satojen kotimaisten esitysten lisäksi duo on esiintynyt Unkarissa, Virossa, Ruotsissa, Espanjassa, Tsekissä ja Senegalissa. Duo on julkaissut neljä CD-levyä ja duo soittaa myös yhteislevyllä gospellegenda Jaakko Löytyn kanssa. Suomen ja Ruotsin yleisradioiden lisäksi duoa on kuultu muun muassa Unkarin kulttuurikanava Kanizan TV-lähetyksissä.