Hauskanpitoa ja hyväntekoa taiteilemalla
Hauskanpitoa ja hyväntekoa taiteilemalla
Päiväkerholaisten taideprojektissa lapset osallistuvat töillään Suomen lähetysseuran Onnellinen lapsi -hankkeeseen.
Kohtaamispaikka

Hauskanpitoa ja hyväntekoa taiteilemalla

Kiiskinmäen kerhotilan ikkunat ovat täynnä piirroksia ja maalauksia – huomaa heti, että täällä tehdään taidetta! Sisällä päiväkerholaiset lopettelevat juuri musiikkituokiota, ja siirtyvät sitten vauhdilla maalipurkkien ja pensselien kanssa pöytien ääreen.

Kerhon nuoret taiteilijat työstävät tällä kertaa pitkäjänteisempää projektia. Tekeillä on erilaisia kierrätysmateriaaleista valmistettuja ajoneuvoja. Maitopurkeista kootut kulkupelit ovat saaneet inspiraationsa lähetysmaista, joissa lapset ovat valmistaneet itse leluja. Päiväkerholaiset osallistuvatkin töillään Suomen lähetysseuran Onnellinen lapsi -hankkeeseen.

Hanke toimii Länsi-Afrikassa

Onnellinen lapsi -hanke toimii Angolassa Länsi-Afrikassa, Lubangossa. Laajan hankkeen yksi tavoite on, että kaikkein köyhimmätkin lapset voisivat päästä päiväkotiin ja saada henkilötodistuksen. Henkilötodistus puuttuu arviolta 95 prosentilta alle 5-vuotiaista. Sen saadessaan lapsi tulee ikään kuin näkyväksi, mikä on jokaisen ihmisen perusoikeus ja -tarve!

Kiiskimäen päiväkerholaiset on ensimmäinen ryhmä, jonka töistä kootaan myyntinäyttely. Lapset kertovat, että työskentely on ollut kivaa mutta myös haastavaa. ”Ensin tehtiin luonnos ja väritettiin se, sitten koottiin ja leikattiin auto maitopurkista ja nyt maalataan. Renkaat kiinnitetään sitten viimeisenä.”, selittää yksi taiteilijoista. Ohjaajat Anu Tiusanen ja Katja Hirvonen auttavat tarvittaessa, mutta työ etenee lasten ehdoilla.

Lasten luovuus on rajatonta

Tunnelma on keskittynyt. Lasten käsissä muotoutuu erilaisia henkilö- ja rekka-autoja, ja mahtuupa joukkoon futuristisen näköinen asuntoautokin. Maalaamisessa käytetyt värit ovat onneksi vesiliukoisia – pienet kädet hakeutuvat luomistyön lomassa herkästi Frozen-paidan helmaan, housunlahkeisiin ja hiuksiin. Työ etenee vauhdikkaasti eivätkä kerholaiset kaihda rohkeita värivalintoja tai yksityiskohtia. Ryhmässä vallitsee hyvä yhteishenki, jokainen saa toteuttaa itseään ja väripurkkeja vaihdellaan sulassa sovussa.

Aloittelevien taiteilijoiden töitä on mahdollista ostaa taidemyyntinäyttelyn viikolla. Teokset ovat esillä kahvila–kirpputori Tukipilarissa (Savilahdenkatu 18) aukiolopäivinä tiistaina ja perjantaina kello 11–15. Myynnistä saadut varat ohjataan Onnellinen lapsi -hankkeeseen. Samalla kun kannustaa kerholaisten luovaa toimintaa, tekee taidehankinnoilla Lubangon lapsia näkyväksi. Hankehommat jatkuvat ensi vuoden puolella aina Ristiinaa, Haukivuorta ja Otavaa myöten. 

Myyntinäyttelyitä:

  • Kiiskinmäen päiväkerho viikko 47
  • Launialan päiväkerho viikko 48
  • Tupalan päiväkerho viikko 49
  • Rantakylän päiväkerho ryhmät viikko 50
  • Otavan päiväkerho viikko 48: ma-pe 29.11.-3.12. klo 10-18 Otavan lähipalvelukeskuksessa