Jaakko Löytty & Selloduo Varonen Mikkelin tuomiokirkossa
Jaakko Löytty & Selloduo Varonen Mikkelin tuomiokirkossa

Jaakko Löytty & Selloduo Varonen Mikkelin tuomiokirkossa

Luomakunnan laulu -konsertti- kokonaisuudessa rohkaistaan; Pitäkäämme yhdessä huoli toisistamme ja kauniista maapallostamme.

Mielenkiintoinen konserttielämys on luvassa, kun esiintymään käyvät Jaakko Löytty sekä Selloduo Varonen. Kolmikko aloitti yhteistyönsä tammikuussa 2017 ja Luomakunnan laulu -konserttikokonaisuus on jo neljäs Löytyn ja Varosten yhteisprojekti. Konsertti pidetään Mikkelin tuomiokirkossa lauantaina 4.9. klo 18.00.

Konsertissa kuullaan Jaakko Löyttyä kitaroineen sekä kahta sellistiä; Anna-Maaria ja Olli Varosta, jotka selloduona ovat konsertoineet 21 vuotta. Ohjelmistossa on Löytyn uutta tuotantoa sekä uusia sovituksia vanhoista tutuista kappaleista. Kolmikon yhteisesitysten lisäksi kuullaan kaikkien kolmen esiintyjän soolonumerot sekä selloduon säveliä.

Mukana on myös kansanmusiikkipohjaisia säveliä Afrikasta, Amerikasta, Aasiasta ja Euroopasta sekä Beethovenin teos Jumalan kunnia luonnossa. Konsertin tausta-ajatuksena onkin; pitäkäämme yhdessä huoli toisistamme ja kauniista maapallostamme.

Kaksi erityyppistä musiikkigenreä käsi kädessä

Jaakko Löytyn ja Selloduo Varosen hedelmällinen yhteistyö on tuonut yhteen gospelmusiikin ja akustisin selloin esitetyn konserttimusiikin – näin on luotu jotakin uutta suomalaiseen konserttikenttään. Lukuisten konserttien lisäksi kolmikolta ilmestyi vuonna 2018 myös levy ”Yhteistä tietä”, jonka Herättäjäyhdistys julkaisi.

Tammikuussa 2019 Löytyn ja Varosten yhteinen tie vei Senegaliin asti. Musiikillisen kulttuurisillan lisäksi Löytty ja Varoset ovat omalta osaltaan tukeneet myös luterilaisen kirkon rakennushanketta Fatickin kaupunkiin Senegalissa.