Avustuksia diakoniatyössä
Avustuksia diakoniatyössä

Avustuksia diakoniatyössä

Vuodenvaihteessa Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnassa tuli yllättävä tilanne: kun seurakuntatilaisuuksia ei pystytty pitämään.

Yleensä kiireiseltä seurakunnan keittiötoimelta vapautui työaikaa ja se käytettiin ruokapakasteiden valmistukseen. Määräaikaisen diakoniatyöntekijämme kontaktoi puhelimitse hävikkiruokakassien jakelussa tavoitetut uudet asiakkaat ja kartoitti avun tarvetta.

Raaka-aineet ostettiin valtion korona-avustuksella, keittiötyöntekijät valmistivat ruokia pakastettaviksi, ja diakoniatyöntekijät jakoivat ruokapakasteet avustuksina. Jaettavana oli mm. kinkku-kasvis-juustopiirakkaa, lohipiirakkaa, kokojyväleipää, lohi- peruna- ja kasvislaatikoita, jauhelihakeittoa sekä mustikka-banaanipannareita.

Tuoreista kasviksista syntyi tavallista maistuvampia ruokapakasteita. Ruoka-lajit tekivät hyvin kauppansa, ja nyt pakastimet alkavatkin olla tyhjiä.

Valtionavustuksella hankittiin myös säilykeruokia ja hygieniatarvikkeita jaettavaksi avustuksina. Osa valtionavustuksesta jaettiin Mikkelissä vähävaraisille asiakkaille suorina diakonia-avustuksina käytettäväksi ruokakauppoihin.

Lassi Suihkonen,
diakonian ja erityistyöalojen johtaja