Seurakunnassa huomioidaan ihmisten monimuotoisuus

Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnassa on tehty sateenkaarityötä parin vuoden ajan. Se on aikuistyön yksi työmuoto, vaikka koskettaa myös lapsia ja nuoria. Sateenkaarityön vastuuteologina toimii vs. kappalainen Petteri Kilpeläinen. Mitä sitten sateenkaarityö oikein on?

Seurakunnan alueella ja jäseninä on monenlaisia ihmisiä. Seksuaalisuus ja sukupuolisuus ovat luovuttamaton osa ihmisyyttä ja määrittelee meitä, vaikkemme sitä aina edes huomaisi. On tärkeää siksi, että seksuaalinen ja sukupuolinen moninaisuus otetaan myös seurakuntatyössä huomioon. Sukupuoleltaan erilaiset ihmiset koetaan usein vieraina ja hämmentävinä. On myös tavallisesti niin, että kaikilla ei ole oikeanlaista tietoa ja taitoja kohdata seksuaalivähemmistöihin kuuluvia ihmisiä. Sateenkaarityö auttaa siis rakentamaan seurakuntaa, jossa jokaisen on hyvä ja turvallista olla.

Vuodesta 2019 lähtien on alettu herätellä seurakunnassa erityisesti sateenkaariväelle suunnattuja tilaisuuksia Lähemäen srk-talolla järjestettyjen Sateenkaaren värinen Raamattu -luentojen muodossa. Sateenkaarityöstä vastaava pappi on toiveikas sen suhteen, että tulevaisuudessa toiminta voisi olla vielä monimuotoisempaa. Ehkäpä kauan kaivattu ja odotettu sateenkaarimessukin voisi nyt toteutua.

Ideoita ja toiveita otetaankin mielellään nyt vastaan, jotta seurakunnassa voisi paremmin vastata ihmisten tarpeisiin. Mutta Petteriin voi ottaa muutenkin yhteyttä sateenkaariasioissa – oli sitten mitä mieltä niistä tahansa.

Seurakunnan sateenkaarityö

  • Ottaa erityiseen huomioon seksuaalivähemmistöihin kuuluvat ihmiset
  • Osana seurakunnan aikuistyön työalaa, mutta koskettaa kaikkia ikäryhmiä
  • Tavoitteena monipuolistaa toimintaa niin, että yhä useampi kokisi seurakunnan omakseen
  • Vastuupappina toimii Petteri Kilpeläinen, jonka tavoittaa p. 0400143254, soittamalla, tekstaamalla, whatsappillä, sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.