Sävelten sanomaa tuomiokirkossa kesätorstaisin
Sävelten sanomaa tuomiokirkossa kesätorstaisin

Sävelten sanomaa tuomiokirkossa kesätorstaisin

Voi kun tämä nyt onnistuisi – on useiden musiikin kuluttajien, kuulijoiden, laulajien ja soittajien harras toive. Elävää musiikkia pääsemme toivon mukaan kuulemaan paikan päällä tänä kesänä tuomiokirkossa. Keskipäivän musiikkihetkiä järjestetään jo kahdeksannen kerran.

Kesäkauden avaa 10.6. Kaikuja Italiasta -konsertilla barokkiyhtye Galantina. Konsertissa käytetään useita eri barokkisoittimia. 17.6. Kirkkomaalta kesäyöhön Seeli Toivio ja Pauliina Hyry esittävät mm. J.S. Bachin ja T. Kuulan musiikkia. 24.6. Heleästi Juhannukseen johdattelee paikallinen jousikvartetti Heleä mm. Mozartin sävelin.

Heinäkuun konsertit jatkuvat 1.7. harvoin kuullulla kokonaisuudella Toivo Kuulan Viulusonaatit, mikkeliläisen viulistin Ida Tunkkarin ja pianisti Janne Oksasen esittämänä. Kitaristi Santeri Rautiaisen Ääniä välitetyille 8.7. on kesän ainoa soolokonsertti, jossa kuullaan mm. J.S Bachin ja John Dowlandin teoksia. Duo Joseida (pianisti Maria Kämppi ja sellisti Iida-Alina Poijärvi) kutsuu 15.7. kuulijansa kulttuurimatkalle kansanmusiikkivaikutteisten 1900-luvun teosten parissa.

22.7. Lavrenchukin perhe esittää Kesäpäivän säveliä laulaen ja soittaen. 29.7. on vuorossa Robert Schumannin laulusarja “Dichterliebe -runoilijan rakkaus” op. 48. Sarja on yksi saksalaisen liedmusiikin merkittävimmistä kokonaisuuksista ja sen esittävät Alix Parkkinen sekä pianisti Mirva Helske. Kamarikuoro Comes päättää konserttisarjan 5.8. Nousta sain aamuun- konsertillaan. Kuoro esittää hengellisiä lauluja ja kesäisiä sävelmiä. Kuoroa johtaa kanttori Jouni Vaaja.

Keskipäivän musiikkihetket tuomiokirkossa torstaisin klo 12, vapaa pääsy, kolehti srk:n musiikkityölle.

  • 10.6. Kaikuja Italiasta, Barokkiyhtye Galantina
  • 17.6. Kirkkomaalta kesäyöhön, Seeli Toivio ja Pauliina Hyry
  • 24.6. Heleästi Juhannukseen, Jousikvartetti Heleä
  • 1.7. Kuulan viulusonaatit, Ida Tunkkari ja Janne Oksanen
  • 8.7. Ääniä välitetyille, Santeri Rautiainen, kitara
  • 15.7. Kansansävelmien inspiroimaa, Duo Joseida
  • 22.7. Kesäpäivän säveliä, Lavrenchukin perhe
  • 29.7. Dichterliebe – runoilijan rakkaus, Alix Parkkinen ja Mirva Helske
  • 5.8. Nousta sain aamuun, Kamarikuoro Comes