Kirkkoveneellä konsertoimaan
Kirkkoveneellä konsertoimaan
Veneily ja kuorolaulu ovat parasta, mitä kesällä voi tehdä.

Kirkkoveneellä konsertoimaan

Wene-WiOL on Wiipurilaisen Osakunnan Laulajien kesäretki, jonka aikana matkat taittuvat kirkkoveneillä. Tämän vuoden soutu- ja konserttikiertue alkaa Mikkelin Pitäjänkirkosta 24.7. klo 18.

Kiertue 2021 on juhlakiertue, sillä kuoro soutaa tänä vuonna 35. kertaa! Ohjelmisto ulottuu liki tuhannen vuoden takaisista hymneistä aivan tuoreimpaan kuoromusiikkiin. Myös kesäistä luontoa juhlistavasta suomalaisista kansanlaulusovituksista ja venäläisestä kirkkomusiikista. Soutureitin varrella WW konsertoi kirkoissa sekä järjestää ulkoilmakonsertteja.

Wene-WiOL – mitä se on?

Weneretkellä saavutetaan mieletön yhteishenki: Tämä on seurausta yhdessä soutamisesta ja yhdessä laulamisesta. Sosiaalisuus on weneretken ydin. Retkellä ei ole klikkejä eikä syrjintää. Joka vuosi mukaan tulee uusia laulajia, jotka persoonallaan ja laulutavallaan pitävät wenekuoron mielenkiintoisena.

Vastaavasti joka vuosi on mukana joukko weneretki-senioreita, jotka tietävät miten homma toimii. He puolestaan haluavat matkalle, koska weneretki ja kuorolaulu ovat parasta, mitä he katsovat kesällä voivansa tehdä.

Musiikillinen taso on korkea

Ei ole vielä ollut wenekonserttia, josta yleisö ei ole lähtenyt ihmetellen konsertin korkeaa tasoa ja pahoitellut yleisömäärän pienuutta syrjäisimmillä paikkakunnilla: ”Wenekuoro on erinomainen. Tämä kuoro pystyy yhteishenkensä ja taitonsa takia heittäytymään kappaleisiin tavalla, joka kuuluu ja tuntuu.”

”Weneretkellä saavutetaan mieletön yhteishenki”

Kuoro-ohjelmisto ei ole suppea eikä missään nimessä tylsä sarka – mukaan mahtuu klassismia ja modernismia, gregoriaanisia lauluja ja negrospirituaaleja. WiOL laulaa peräti kolmen johtajan ohjaamana. Kuoroa johtavat tänä vuonna Erkki Nurmi, Elisa Huovinen ja Riku Laurikka.

Luonto on osa retkeä

Kirkkoveneillä liikkuminen ja luonnon helmassa nukkuminen ovat oleellinen osa retkeä. Aamuisin herätään teltoissa, puuhastellaan aamuaskareita ja syödään aamiainen. Sitten soudetaan, kunnes rantaudutaan lounasta varten. Iltapäivällä on toinen soutujakso, jonka jälkeen päädytään konserttipitäjään, yöpymispaikkaan saareen tai muuhun leiriytymispaikkaan.

Ikimuistoisimmat hetket ovat soutu keikalta auringonlaskussa kohti saarta ja viimeisen konsertin jälkeinen karonkka. Vesi on tyyni ja mieli on korkealla.

WenE-Wiolin konsertit

24.7. klo 18 Mikkelin pitäjänkirkko
27.7. klo 18 Puumalan kirkko
31.7. klo 18 Ruokolahden kirkko

weneviol