Kannan korteni yhteiseen kekoon

Henri Koskinen, 33, on lähtöisin Varkaudesta, mutta hänen sukunsa juuret ovat Etelä-Savossa. Siksi edessä oleva muutto tuntuu kuin paluulta kotiin. ”Muutto Mikkeliin on ovi uuteen, mutta savolaisen sydämen myötä siitä ovesta astumisessa on jotain turvallista.”

Viimeiset kahdeksan vuotta Henri on toiminut pappina Janakkalan seurakunnassa. Kokemusta kirkon tehtävissä hänellä on yli kymmenen vuoden ajalta. Pappina hän on toiminut Janakkalan lisäksi myös Raumalla. Nyt alkavat hallintokappalaisen työt.

Henrille pappeus on kutsumus. ”Työ pappina on minulle osa itseäni ja luontainen tapa kantaa korteni kekoon seurakunnassa. Kansan kirkko on hengellinen kotini, jota haluan rakentaa. Mikkelissä tahdon tuoda yhteiseen pöytään osaamiseni hallinnon ja kehittämisen sekä johtamisen kautta. Ja päästä tapaamaan työkaverit ja seurakuntalaiset.”

Henrin perheeseen kuuluvat vaimo Kati sekä pian kolmevuotias Olavi ja alle vuoden ikäinen Martti. Vapaa-ajallaan Henri on innokas urheilija niin kentällä kuin katsomossa. ”Odotan innolla pääseväni katsomaan MP:n pelejä Urskille.”

kannan korteni