Ääniä välitetyille

Santeri Rautiainen soittaa soolona kitaraa 8.7. tuomiokirkossa. Konsertin nimi on ”Ääniä välitetyille”.

Renessanssin ja barokin välimaastoon sijoittuvan luutisti-säveltäjä John Dowlandin musiikkia kuvaa hyvin sana ”melankolinen”. Alakuloisuuden lisäksi on olennaista tietää, että aikalaisille melankolia merkitsi myös ajattelevaisuutta sekä äärimmäistä tarkkuutta yksityiskohtien toteuttamisessa.

Ciaccona BWV 1004 on viimeinen osa J.S. Bachin d-mollipartitasta. Partita on alun perin kokoelma sooloviululle, mahdollisesti Bachin surutyö: Säveltäjä menetti ensimmäisen vaimonsa kesällä 1720.

Espanjalaisen Vicente Asencion sarjassa Intiimi kokoelma säveltäjän kansallisromanttiset ja impressionistiset puolet yhdistyvät barokkimusiikin käsitteeseen mielentiloista ja tunteista.

Santeri Rautiainen on nuori muusikko, jolle innokkuus ja analyyttisyys eivät ole toisiaan poissulkevia elementtejä. Kotimaan lisäksi konsertit lukuisissa Euroopan maissa ovat työllistäneet Rautiaista. Soolo- ja kamarimusiikin parissa hän on työskennellyt niin 1500-luvun kielisoitinmusiikin kuin modernin säveltaiteen mikrotonaalisten ulottuvuuksien parissa.

aania valitetyille