Kuuntele

Tervetuloa kuuntelemaan pod casteja. Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta tarjoaa sinulle verkossa kuunneltavia radio-ohjelmia. Kohtaamme mielenkiintoisia ihmisiä ja keskustelemme elämästä ja kuolemastakin. Monilla on paljon näkemyksiä arkielämästä, juhlasta ja pyhästä. Myös hauskoja ja jopa absurdeja sattumuksia. Kari Rossi aloittaa sarjamme torikauppiaan, parturin ja elämäntaitelijan kanssa. Uusia pod casteja teemme lisää sopivin väliajoin. Linkitämme niitä myös seurakunnan verkkosivuille ja someen. Pysy kuulolla, voit ehdottaa mielenkiintoisia aiheita ja ihmisiä sarjan tuottajalle: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Maa on niin kaunis

”Miespolvet vaipuvat unholaan”. Näinhän tunnetussa joululaulussa todetaan. Elämä maan päällä ei tosiaan ole ikuista. Ihan kaiken ei silti tarvitse vaipua unholaan. Valokuvat, päiväkirjat ja muuta dokumentit avaavat mielenkiintoisen ikkunan menneisyyteen. Pastori Kari Rossi tekee jouluisen aikamatkan menneisyyteen vanhojen valokuvien kautta.

Sotilas, jonka tunsin

Tässä podcastissa pastori Kari Rossi pohtii itsenäisyyspäivän viettoa ja Tuntemattoman sotilaan tarinaa sekä kertoo isänsä Pentti Rossin sotakokemuksista. Pentti Rossi (1924-1999) palveli jatkosodassa JR 50:ssä Syvärin eteläpuolisella rintamalohkolla. Myös se konekiväärikomppania, josta kerrotaan Väinö Linnan romaanin Tuntematon sotilas, taisteli Syvärillä.

Helvetti on väärinkäsitys

Mikkeliläinen Jorma Hartikainen, joka tunnetaan paremmin nimellä J T Hartikainen, on nähnyt paljon maailmaa ja ollut monessa mukana. Hänet tunnetaan sanavalmiina ja räväkästi kantaa ottavana miehenä, jolta mielipiteitä löytyy melkein joka lähtöön. Hartikainen erosi kirkosta, mutta palasi pian takaisin kirkon jäseneksi. Hartikainen on pohdiskellut syvällisesti kristinuskon sisältöä. Hän on tullut siihen tulokseen, että helvetti on väärinkäsitys. Tässä ohjelmassa pastori Kari Rossi haastattelee J T Hartikaista Harjun hautausmaalla.

Lemmikkieläimen kuolema koskettaa

Kun rakas lemmikkieläin kuolee, se voi kirpaista tosi kovasti. Kekkonen on mikkeliläinen yrittäjä, jonka työnä on tuhkata lemmikkieläimiä. Monesti Kekkonen hoitaa myös ”papin virkaa”. Asiakkaat purkavat hänelle suruaan, Kekkonen kuuntelee. Haastattelija: Kari Rossi

Tori - terapiakeskus ilman ajanvarausta

Mikkelin torikauppiaiden puheenjohtaja Kaija Ahonen on torikauppias henkeen ja vereen. Kauppa käy, mutta tori merkitsee hänelle paljon muutakin. Ahoselle tori on ennen kaikkea toinen toistaan kohtaavien ja hoitavien ihmisten yhteisö. Ahoselle asiakkaat ovat lähimmäisiä. Myyntityön ohessa hän jututtaa asiakkaita sekä kuuntelee heidän ilojaan ja surujaan. Toripappi-toimintaa Ahonen kiittelee. Tässä podcast-ohjelmassa pastori Kari Rossi jututtaa Kaija Ahosta Mikko-markkinoilla lokakuun alussa.