Kuuntele

Tervetuloa kuuntelemaan pod casteja. Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta tarjoaa sinulle verkossa kuunneltavia radio-ohjelmia.

Kohtaamme mielenkiintoisia ihmisiä ja keskustelemme elämästä ja kuolemastakin. Monilla on paljon näkemyksiä arkielämästä, juhlasta ja pyhästä. Myös hauskoja ja jopa absurdeja sattumuksia. Kari Rossi tekee sarjaamme jututtamalla mielenkiintoisia "eämäntaitelijoita". Monet haastattelut täydentyvät Polun tekstisivuilla olevilla jutuilla.

Uusia pod casteja teemme lisää sopivin väliajoin. Pysy kuulolla. Voit ehdottaa aiheita ja ihmisiä sarjan tuottajalle: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

KUVANVEISTÄJÄ PYHÄN ÄÄRELLÄ

Kuvanveistäjä Hanna Vahvaselkä ei mielestään ole uskonnollinen. Silti taidetta tehdessään hän kokee pyhää. Hänelle taide on mysteeri, salaisuus. Kesällä 2021 Vahvaselkä teki 42 metriä pitkän puisen obeliskin Mikkelin Hiidenpuistoon. Kari Rossi haastattelee.

Tuotanto: Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta / Veikko Hiiri

PAPPIA KYYDISSÄ

Pastori Kari Rossi istuu Dimitri "Timi" Hagertin ohjaamassa taksissa ja jututtaa kuskia. Hagert on taksiyrittäjä, jonka kyydissä on ollut monenlaista matkaajaa. Romanikulttuurin kantavia perinteitä ovat vanhempien kunnioitus ja kauniit käytöstavat. Timi oppi romanina lapsuudenkodissaan, että vähävaraisia, sairaita tai muuten heikommassa asemassa olevia lähimmäisiä pitää auttaa. Usko Jumalaan on Hagertille elämän suurin ja tärkein asia.

Tuotanto: Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta / tuottaja Veikko Hiiri

KIROSANOJEN LYHYT OPPIMÄÄRÄ

Kari Rossin uusin podcast, kuuntele ja paheksu :-)

ROKKIVAARIT VAUHDISSA

The Criminals jäi tauolle vuonna 1966, kun soittajat lähtivät opiskelemaan. Seurasi 27 vuoden tauko. Bändi koottiin uudelleen Otavassa kesällä 1993. Silloin oli alun perin tarkoitus tehdä vain yksi keikka, mutta siitä lähtien bändi on jatkanut esiintymistä eikä loppua näy. Muusikko ja työelämän moniosaaja Hannu Helama lähti The Criminals-bändinsä kanssa mukaan yhteisvastuukeräykseen. Kari Rossi haastatteli ja soitatti Helamaa Mikkelissä.

Kärpästen herra

Maailmassa tapahtuu paljon pahaa. Ihmiset aiheuttavat toisilleen paljon vääryyttä ja tuottavat kärsimystä. Tapahtuu ryöstöjä, murhia, raiskauksia jne. Muistamme uutisen: ”Teini-ikäiset koulupojat tappoivat kaverinsa Helsingissä”. Miksi ihminen toimii näin tai miksi maailmassa ylipäänsä on pahuutta? Tässä podcastissa pastori Kari Rossi pohtii pahuuden ongelmaa tutkimalla William Goldingin teosta Kärpästen herra.