Kuuntele

Tervetuloa kuuntelemaan pod casteja. Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta tarjoaa sinulle verkossa kuunneltavia radio-ohjelmia. Kohtaamme mielenkiintoisia ihmisiä ja keskustelemme elämästä ja kuolemastakin. Monilla on paljon näkemyksiä arkielämästä, juhlasta ja pyhästä. Myös hauskoja ja jopa absurdeja sattumuksia. Kari Rossi aloittaa sarjamme torikauppiaan, parturin ja elämäntaitelijan kanssa. Uusia pod casteja teemme lisää sopivin väliajoin. Linkitämme niitä myös seurakunnan verkkosivuille ja someen. Pysy kuulolla, voit ehdottaa mielenkiintoisia aiheita ja ihmisiä sarjan tuottajalle: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

KIROSANOJEN LYHYT OPPIMÄÄRÄ

Kari Rossin uusin podcast, kuuntele ja paheksu :-)

Kärpästen herra

Maailmassa tapahtuu paljon pahaa. Ihmiset aiheuttavat toisilleen paljon vääryyttä ja tuottavat kärsimystä. Tapahtuu ryöstöjä, murhia, raiskauksia jne. Muistamme uutisen: ”Teini-ikäiset koulupojat tappoivat kaverinsa Helsingissä”. Miksi ihminen toimii näin tai miksi maailmassa ylipäänsä on pahuutta? Tässä podcastissa pastori Kari Rossi pohtii pahuuden ongelmaa tutkimalla William Goldingin teosta Kärpästen herra.

Sotilas, jonka tunsin

Tässä podcastissa pastori Kari Rossi pohtii itsenäisyyspäivän viettoa ja Tuntemattoman sotilaan tarinaa sekä kertoo isänsä Pentti Rossin sotakokemuksista. Pentti Rossi (1924-1999) palveli jatkosodassa JR 50:ssä Syvärin eteläpuolisella rintamalohkolla. Myös se konekiväärikomppania, josta kerrotaan Väinö Linnan romaanin Tuntematon sotilas, taisteli Syvärillä.

Maa on niin kaunis

”Miespolvet vaipuvat unholaan”. Näinhän tunnetussa joululaulussa todetaan. Elämä maan päällä ei tosiaan ole ikuista. Ihan kaiken ei silti tarvitse vaipua unholaan. Valokuvat, päiväkirjat ja muuta dokumentit avaavat mielenkiintoisen ikkunan menneisyyteen. Pastori Kari Rossi tekee jouluisen aikamatkan menneisyyteen vanhojen valokuvien kautta.

Lemmikkieläimen kuolema koskettaa

Kun rakas lemmikkieläin kuolee, se voi kirpaista tosi kovasti. Kekkonen on mikkeliläinen yrittäjä, jonka työnä on tuhkata lemmikkieläimiä. Monesti Kekkonen hoitaa myös ”papin virkaa”. Asiakkaat purkavat hänelle suruaan, Kekkonen kuuntelee. Haastattelija: Kari Rossi