Kuuntele

Tervetuloa kuuntelemaan pod casteja. Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta tarjoaa sinulle verkossa kuunneltavia radio-ohjelmia. Kohtaamme mielenkiintoisia ihmisiä ja keskustelemme elämästä ja kuolemastakin. Monilla on paljon näkemyksiä arkielämästä, juhlasta ja pyhästä. Myös hauskoja ja jopa absurdeja sattumuksia. Kari Rossi aloittaa sarjamme torikauppiaan, parturin ja elämäntaitelijan kanssa. Uusia pod casteja teemme lisää sopivin väliajoin. Linkitämme niitä myös seurakunnan verkkosivuille ja someen. Pysy kuulolla, voit ehdottaa mielenkiintoisia aiheita ja ihmisiä sarjan tuottajalle: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

ROKKIVAARIT VAUHDISSA

The Criminals jäi tauolle vuonna 1966, kun soittajat lähtivät opiskelemaan. Seurasi 27 vuoden tauko. Bändi koottiin uudelleen Otavassa kesällä 1993. Silloin oli alun perin tarkoitus tehdä vain yksi keikka, mutta siitä lähtien bändi on jatkanut esiintymistä eikä loppua näy. Muusikko ja työelämän moniosaaja Hannu Helama lähti The Criminals-bändinsä kanssa mukaan yhteisvastuukeräykseen. Kari Rossi haastatteli ja soitatti Helamaa Mikkelissä.

KIROSANOJEN LYHYT OPPIMÄÄRÄ

Kari Rossin uusin podcast, kuuntele ja paheksu :-)

Maa on niin kaunis

”Miespolvet vaipuvat unholaan”. Näinhän tunnetussa joululaulussa todetaan. Elämä maan päällä ei tosiaan ole ikuista. Ihan kaiken ei silti tarvitse vaipua unholaan. Valokuvat, päiväkirjat ja muuta dokumentit avaavat mielenkiintoisen ikkunan menneisyyteen. Pastori Kari Rossi tekee jouluisen aikamatkan menneisyyteen vanhojen valokuvien kautta.

Kärpästen herra

Maailmassa tapahtuu paljon pahaa. Ihmiset aiheuttavat toisilleen paljon vääryyttä ja tuottavat kärsimystä. Tapahtuu ryöstöjä, murhia, raiskauksia jne. Muistamme uutisen: ”Teini-ikäiset koulupojat tappoivat kaverinsa Helsingissä”. Miksi ihminen toimii näin tai miksi maailmassa ylipäänsä on pahuutta? Tässä podcastissa pastori Kari Rossi pohtii pahuuden ongelmaa tutkimalla William Goldingin teosta Kärpästen herra.

Sotilas, jonka tunsin

Tässä podcastissa pastori Kari Rossi pohtii itsenäisyyspäivän viettoa ja Tuntemattoman sotilaan tarinaa sekä kertoo isänsä Pentti Rossin sotakokemuksista. Pentti Rossi (1924-1999) palveli jatkosodassa JR 50:ssä Syvärin eteläpuolisella rintamalohkolla. Myös se konekiväärikomppania, josta kerrotaan Väinö Linnan romaanin Tuntematon sotilas, taisteli Syvärillä.