Hengellinen elämä, Kirkkovuoden tapahtumat

Pääsiäisvaellus Ristiinassa

Pääsiäisvaellus kuuluu Ristiinan seurakunnan perinteisiin. Noin viidenkymmenen innokkaan talkoolaisen joukko rakentaa seurakuntakeskukseen pääsiäisen tapahtumista näytelmällisen kuvaelman rekvisiittoineen ja esiintyjineen.

– Vaelluksen aikana kuljetaan pääsiäisen tapahtumien läpi. Matkustetaan Jerusalemiin, käydään rukoilemassa Getsemanen puutarhassa, vieraillaan Pontius Pilateksen palatsissa, nähdään ristinsaatto ja tyhjä hauta, kertoo talkoolainen Minna Puhakka.

Hautakammioon pääsee kurkistamaan.

Jokaisessa tapahtumapisteessä on kuvaelmaan kuuluvia historiallisia henkilöitä, jotka lausuvat tapahtumiin liittyviä repliikkejä. Golgatan tapahtumahuoneessa voi hiljentyä musiikkia kuunnellen. Koko tunteiden kavalkadi tulee lähelle, kun suru ja ilo, pimeys ja valo, kuolema ja elämä kohtaavat.

Palmusunnuntaina toteuttava vaellus on suunnattu aikuisille ja perheille.

– Lasten vaellus perhekerholaisille ja perhepäivähoidossa oleville järjestetään Hiljaisella viikolla. Lapset osallistuvat vaellukseen laulaen. Henkilöhahmoista Maria on paikalla.

– Parhaassa tapauksessa pääsiäisvaellukselle osallistuminen saa aikaan toivoa ja kiitollisuutta siitä, että viimeinen sana ei ole kuolemalla, vaan elämällä.

Pääsiäisvaellukselle pääsee Ristiinan seurakuntakeskuksessa (Kissalammentie 3) lauantaina 9.4. klo 14–18 ja sunnuntaina 10.4. klo 14–18. Vapaa pääsy. Opastettu kierros kestää noin 15 minuuttia. Toteutuksessa on mukana ammattimaista valo- ja äänitekniikkaa. Kahvio on avoinna. Ristiinan kirkko on tapahtumapäivinä auki omatoimista hiljentymistä ja tutustumista varten.

Matkalla voi kohdata sotilaan.