Hengellinen elämä, Tuomiorovastilta

Pääsiäinen – uskon, toivon ja rakkauden aikaa

Mikkelin tuomiokirkkoseurakuntaan on valmistunut uusi strategia vuoteen 2026. Sen mukaan seurakuntamme on kaikille avoin armon yhteisö. Tehtävämme on kutsua ihmisiä Jumalan yhteyteen sekä rohkaista välittämään lähimmäisistä ja luomakunnasta. Seurakuntana keskitymme olennaiseen, olemme suvaitsevaisia, näymme ja kuulumme, teemme yhteistyötä ja kehitymme katsomalla rohkeasti eteenpäin.

Arvomme ovat usko, toivo ja rakkaus.

Erityisesti näin kristikunnan suurimman juhlan, pääsiäisen, aikaan elämme uskon, toivon ja rakkauden aikaa. Kristittyinä saamme uskoa, toivo ja rakastaa. Koko maailma on ollut Ukrainan sodan takia hämmennyksissä. Kristitty ortodoksinen kansa on taistellut toista kristittyä ortodoksista kansaa vastaan.

Kristittyinä saamme uskoa, että kaikkivaltias Jumala haluaa hyvyyden voittavan. Hän itse on hyvyyden voima. Vietämme pääsiäistä siksi, että Kristus oli ainoa ihminen, joka ei tehnyt syntiä.

Kuoleman surun jälkeen koitti ylösnousemuksen ilo. Syntyi usko elävään Jumalan poikaan. Kristinusko sai alkunsa. Yhä tänään ja tulevaisuudessa uskomme, toivomme ja rakastamme. Usko on aina toivon, rakkauden ja rauhan puolella.

Arja Huuskonen
Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherra, tuomiorovasti

Julkaistu: Polku 2/2022