Seurakuntavaalit

Nyt on aika asettautua seurakuntavaaliehdokkaaksi!

Meneillään on seurakuntavaalien ehdokasasettelu. Jos sinulla on kipinä ja kutina seurakunnan päätöksentekoon, niin älä jää miettimään. Voit vaikka olla yhteydessä nykyisiin luottamushenkilöihin ja kysyä neuvoa, miten edetä. Ehdokaslistoja perustavat valitsijayhdistykset, joiden taustalla voi olla herätysliike, poliittinen puolue, teema tai ajatusmaailma.

Voit myös perustaa oman valitsijayhdistyksen, jos et löydä sopivaa. Siihen tarvitaan vähintään 10 seurakunnassa äänioikeutettua jäsentä. Ehdokkaaksi voit asettua, jos olet konfirmoitu seurakunnan jäsen ja olet täyttänyt 18 vuotta viimeistään 20.11.2022. Olet myös seurakunnan jäsen viimeistään 15.9.2022.

Sinun on annettava kirjallinen suostumuksesi ehdokkaaksi asettumisesta, et ole vajaavaltainen ja olet kristillisestä vakaumuksestasi tunnettu. Viimeisin tarkoittaa, että kuuluu kirkkoon ja on sitoutunut rakentamaan yhteisön tulevaisuutta. Käytännössä vakaumusta ei tutkita. Kristillinen vakaumus ilmenee kullakin ihmisellä omalla tavallaan. Ehdokkaiksi tarvitaan kaikenikäisiä, eri tavoin ajattelevia seurakuntalaisia. Ehdokasasettelu päättyy 15.9. Hyvät ohjeet löytyy sivuilta Seurakuntavaalit.fi.

Toivon kovasti, että käyt vaikuttamassa omalla äänelläsi, mihin suuntaan haluat seurakunnan liikkuvan. Äänestykseen on vielä aikaa. Ennakkoäänestys on 8.–12.11. monessa eri äänestyspisteessä. Varsinainen vaalipäivä on 20.11. tuomiokirkossa. Äänestää voit, jos olet täyttänyt 16 vuotta viimeistään 20.11.2022. Rippikoulua ja konfirmaatiota ei edellytetä äänestämiseen, jäsenyys riittää.

Teksti: Arja Huuskonen
Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherra