Yhteistä aikaa perheen kanssa
Yhteistä aikaa perheen kanssa
Olli Sarasteen mielestä perinteisiä juhlia voisi tuoda näkyväksi uudella tavalla.

Yhteistä aikaa perheen kanssa

Olen Olli Saraste ja toimin Etelä-Savon ammattiopiston yhteiskunta- ja työelämätaidon opettajana. Olen ollut opettajana jo 90-luvulta lähtien. Toimin myös seurakunnan luottamushenkilönä oppilaitos- ja kansainvälisentyön johtokunnassa.

Mitä sinulle tulee mieleen sanasta pääsiäinen?

No ensinnäkin se on merkittävä kirkollinen juhla ja koko kristikuntaa yhdistävä. Vaimoni Ulla laulaa kuorossa, joten olemme usein pääsiäisen yöjumalanpalveluksessa. Pääsiäinen on minulle rauhoittumisen ja ”huilahtamisen” aikaa kevään keskellä. Pääsiäinen on myös aikaikkuna lapsuuden juhliin. Mieleen nousevat lämpimät muistot siitä miten äiti lauloi kotona ja kirkossa ja tietysti muistan pääsiäismunat ja herkkuruuat, erityisesti lihapiirakan (joka oli oikea peltipiirakka ) ja itsetehdyn lihaliemen.

Miten olet suunnitellut viettäväsi pääsiäistä tänä keväänä?

Minulla ei ole tarkempia suunnitelmia. Jos rajoitukset sallivat, niin haluaisin viettää yhteistä aikaa perheen nuorten kanssa. Lisäksi aiomme ulkoilla ja varmaankin myös mökkeillä. Jonain vuonna olen ajatellut myös käydä katsomassa ortodoksisen kirkon pääsiäiskirkkoa. Ja ehkä myös tänä vuonna kuuntelemme Bachin Matteus-passion. Sen äärellä olemme ikään kuin alkulähteillä.

Omaan luterilaiseen kirkkooni toivoisin, että pääsiäistä ja muitakin kirkon perinteisiä juhlia voisi tuoda näkyväksi uudella tavalla. Että löytäisimme nuoria puhuttelevat tavat.