Tuomiorovastilta

Tuomiorovastilta 2/2021: Rakkaat seurakuntalaiset

Täällä sitä nyt ollaan, kauniissa Mikkelin maisemissa. Olen mieheni kanssa sopeutunut hyvin uuteen kotiimme. Saimme kodiksemme kauniin Susiniemen ”pappilan”. Nautimme maisemien lisäksi uimisesta ja kalastuksesta. Tästä ympäristöstä saan voimaa myös työhöni Mikkelin kirkkoherrana. Toivon mukaan saan myös edeltäjäni tavoin jäädä eläkkeelle tästä virasta.

Olen iloinen seurakuntamme työyhteisöstä. Avoimuus ja pyrkimys asioiden eteenpäin viemiseen kuvaavat mielestäni yhteisöämme ja luottamustoimia hyvin. Isossa seurakunnassa asiat kuitenkin etenevät hitaammin kuin pienemmissä. Tähän minun on opeteltava.

Teitä seurakuntalaisia en ole vielä päässyt paljoakaan tapaamaan. Toivon ettette loukkaannu, jos en heti tunnista teitä tai muista nimeänne. Tulkaa juttelemaan mieltänne askarruttavista asioista, tai muuten vain esittäytymään. Toivon, että te seurakuntalaiset rohkeasti esitätte toivomuksianne ja myös annatte palautetta. Katsotaan yhdessä, mitä asioille voi tehdä. Seurakunnan työ on ryhmätyötä, jossa mukana ovat työntekijöiden lisäksi seurakuntalaiset ja luottamushenkilöt.

Kolmantena paastonajan sunnuntaina piispa Seppo Häkkinen asetti minut Mikkelin tuomiorovastin virkaan, ja kysyi: ”Tahdotko Jumalan avulla pysyä lujana tässä kirkon uskossa ja vahvistaa siinä seurakuntalaisia? Tahdotko hoitaa tätä virkaa oikein ja uskollisesti Jumalan sanan ja kirkkomme tunnustuksen mukaisesti? Tahdotko pitää tässä seurakunnassa huolta siitä, että evankeliumia julistetaan ja opetetaan puhtaasti, sakramentteja jaetaan Kristuksen asetuksen mukaisesti ja seurakuntaa hoidetaan kirkkomme järjestyksen mukaan? Tahdotko edistää kaikkea, mikä rakentaa seurakuntaa, ja elää niin, että olet esikuvana seurakunnalle?”

Näihin kaikkiin kysymyksiin vastasin ”tahdon”. Kirkkoherran tehtävänä on johtaa seurakunnan hengellistä elämää ja toimintaa. Hän vastaa seurakunnassaan siitä, että Jumalan sanaa julistetaan ja opetetaan puhtaasti, että sakramentit hoidetaan oikein ja että seurakunnassa huolehditaan diakoniasta, lähetystehtävästä, sielunhoidosta ja kristillisestä kasvatuksesta. Kirkkoherran on pidettävä seurakunnan muiden työntekijöiden sekä luottamushenkilöiden kanssa huolta siitä, että kaikki tapahtuu hyvässä järjestyksessä, ja Jumalan tahdon mukaan. Tässä Jumala minua ja muita auttakoon.

Haluan toivottaa teille, rakkaat seurakuntalaiset, Pyhän kolmiyhteisen Jumalan runsasta siunausta, ja pääsiäisen iloa!

Arja Huuskonen
tuomiorovasti

PS. Parhaiten minut tavoittaa seurakuntakeskuksesta maanantaista torstaihin, tai työpuhelimestani 040 0143301, johon kannattaa jättää viesti, ellen ole vastaamassa. Tapaamisajan voi varata myös kullanarvoiselta sihteeriltäni Eija Lehtoselta, 0400143303 tai lähettämällä viestin sähköpostiini Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Vapaapäiväni ovat yleensä perjantai ja lauantai sekä sunnuntai kerran kuussa.

paakirjoitus 2021 02