Pullantuoksuinen kirpputori ja paljon muutakin
Pullantuoksuinen kirpputori ja paljon muutakin
Vapaaehtoisessa työssä

Pullantuoksuinen kirpputori ja paljon muutakin

Koronavuosi on asettanut vapaaehtoistoiminnalle melkoisia haasteita. Välillä olemme kirpputoreillamme ja kahvilatoiminnassa sulkeneet ovet ja välillä olemme voineet toimia. Vapaaehtoiset ovat joutuneet myös rajoittamaan omaa olemistaan vapaaehtoistoiminnassa rajoitteiden vuoksi. Kärsivällisyyttä on koeteltu monin tavoin, kun omaa aktiivisuuttaan ei ole voinut toteuttaa.

Ihminen ei ole luotu vain itseään varten

Toiminnan aikana olemme kuitenkin voineet kokea vahvaa osallisuutta ja yhteisöllisyyttä seurakunnassa. Kirpputoreilla ja kahvilassa Savilahdenkadulla ja Haukivuorella on tilaa osaamiselle ja oppimiselle. Kahvilatoiminnassa olemme myyneet leivonnaisia mukaan ”take away-periaatteella”. Yhteinen ideointi, toinen toisemme kannustaminen ja vuorovaikutteisuus onkin ollut upeaa ja eteenpäin suuntaavaa.

Vapaaehtoistoiminta onkin seurakuntamme suuri siunaus. Toiminnassa mukana olevien kanssa on hyvä tehdä töitä. Ideana on se, että tekijä kokee tekevänsä jotain merkityksellistä. Ihminen ei ole luotu vain itseään varten, vaan avuksi toisille. Monelle mukana olevalle onkin ”antaessaan saa” - tuttu kokemus.

Lähetystyöllä tuetaan paikallisia ihmisiä

Lähetystyön osalta toiminnan merkitys tulee siitä, että voi olla kerryttämässä varoja, joilla tuetaan lähetystyöntekijöidemme työtä, kummilapsien ja stipendiaattien koulutusta sekä hankkeiden toteutumista eri puolilla maailmaa. Juuri saimme tiedon, että Angolassa stipendiaattiopiskelijamme oli valmistunutkin etuajassa teologian maisteriksi. Näin paikallinen kirkko saa osaavan työntekijän. Lähetystyön ideana on nimenomaan tukea paikallisia ihmisiä yksilöinä, yhteisönä ja kirkkona. Monenlaisia hankkeita on myös päättynyt ja monenlaisiin haasteisiin pyrimme vastaamaan.

Lähetyspiirit ovat osaltaan mukana yhteisessä tehtävässä. Korona-aikana on toimittu seurakunnan tiloissa, joissa on voitu pitää turvavälejä ja maskeja. Ehkä koittaa vielä aika, jolloin kotikokoontumisetkin ovat mahdollisia.

Tule sinäkin mukaan

Lähetystyön ja kansainvälisen vastuun joukoissa on tilaa sinullekin. Voit olla mukana sopivaksi katsomallasi tavalla. Tapoja löytyy monia ja niiden etsimisessä voin auttaa. Yhdessä löytämisen ja rakentamisen aika on nyt.

Marja Holm
lähetyskasvatussihteeri