Pääsiäisen aika ja iankaikkisuus
Pääsiäisen aika ja iankaikkisuus
Pienessä taideteoksessa yhdistyvät hauraus ja vahvuus.

Pääsiäisen aika ja iankaikkisuus

Isä meidän, joka olet taivaissa… Tätä lausetta tavasin erään taide-esineitä myyvän liikkeen näyteikkunan läpi.

Kirjaimet oli syövyttämällä saatu näkyviin hanhenmunan kuoreen. Siinä oli Isä meidän- rukous. Miten erityisellä tavalla tuossa pienessä taideteoksessa yhdistyykään hauraus ja vahvuus, aika ja ajattomuus. Hauras munan kuori joka kantaa ympärillään vahvaa ja ajatonta rukousta.

Jumalan rakkaus tuli näkyväksi

Miten erityisellä tavalla kaikki yhdistyy myös pääsiäisen sanomassa. Jeesuksen elämässä kohtaavat hauraus ja vahvuus, aika ja iankaikkisuus. Katekismuksen sanoin: ”Jeesuksessa Jumalan rakkaus tuli näkyväksi keskelle tätä maailmaa. Jumala asettui ihmisen osaan lähettämällä ainoan Poikansa meidän luoksemme. Jeesus oli historiallinen henkilö, kotoisin Nasaretin kaupungista.

Hän syntyi ja kuoli, iloitsi ja itki niin kuin kuka tahansa meistä. Jeesus oli erityisesti niiden ystävä, joita muut väheksyivät ja halveksivat. Näin hän todisti Jumalan rakkaudesta kaikkia ihmisiä kohtaan. Elämällään Jeesus osoitti, mitä kuuliaisuus Isän tahdolle merkitsee.”

Paljon on näkemättömyyden verhon takana

Haastatellessani Olli Sarastetta ja Elina Ylöstä jäin miettimään ajatusta aikaikkunasta. Aikaikkuna johtaa monet meistä lapsuuden ajan pääsiäisen, sen makuihin ja tuoksuihin ja erityisesti yhteyteen läheisten kanssa. Aikaikkunan kautta saamme myös kurkistaa vielä kauemmas menneeseen, aina Golgatalle ja tyhjän haudan salaisuuteen asti. Se, mitä sieltä näemme, ei ole vain historiaa vaan totta tässä ja nyt. Hauraan ja ajallisen elämämme saamme antaa vahvan ja ajasta aikaan elävän Jumalan varaan.

Lohdullista, sillä : ”Jos Jumala on meidän puolellamme, kuka voi olla meitä vastaan? Kun vaan antoi hänet kuolemaan kaikkien meidän puolestamme, kuinka hän ei lahjoittaisi Poikansa mukana meille kaikkea muutakin? (Room. 8:31–32)
Aikaikkuna avaa meille näkymää myös tulevaan. Vaikka paljon on näkemättömyyden verhon takana, niin silti saamme luottaa Jumalaan ja rukoilla ja kiittää häntä tänäkin pääsiäisenä. Sillä Hänen on valtakunta ja voima ja kunnia iankaikkisesti. Aamen.