Karitsan paisti ja pasha
Karitsan paisti ja pasha
Palmusunnuntai vie ajatuksen lapsuuteen, sanoo Elina Ylönen.

Karitsan paisti ja pasha

Olen Elina Ylönen, opiskelija (yhteisöpedagogi YAMK). Olen myös juuri aloittanut projektipäällikkönä opiskelijoiden hyvinvointiin liittyvässä HyVe-hankkeessa. Olen kotoisin Hankasalmelta, mutta nyt jo yli 5 vuotta olen ollut mikkeliläinen. Mikkeli on mukava ja sopivan kokoinen kaupunki asua.

Mitä sinulle tulee mieleen sanasta pääsiäinen?

Ensimmäisenä mieleen tulee yhdessäolo perheen kanssa. Ja erityisesti Palmusunnuntai vie ajatuksen lapsuuteen. Silloin kierrettiin siskon kanssa naapurustossa virpomassa. Kiva oli nähdä naapureita ja ilahduttaa heitä. Pitkäperjantaista jäi mieleen pimeä kirkko. Pääsiäiseen kuuluu tietysti myös hyvä ruoka, kuten karitsan paisti ja pasha. Usein perheemme kävi myös haudoilla sytyttämässä kynttilät.

Miten olet suunnitellut viettäväsi pääsiäistä tänä keväänä?

Ei ole mitään erityisiä suunnitelmia. Ehkä menemme Hankasalmella käymään ja nähdään läheisiä… tietysti turvavälit huomioiden. Ehkä mökkeillään. Ja tietysti nautitaan hyvää ruokaa.

Mitä hyvää tai iloista toivot opiskelijoille tällaisen poikkeusaikana?

Ehkä voimme myöhemmin järjestää pieniä tapahtumia tai kilpailuja, vaikka jakaa ennen pääsiäistä rairuohon siemeniä ja haastaa kasvattamaan mahdollisimman hyvä ”ruohikko”. Joka tapauksessa toivon kevääseen iloista mieltä ja loma-aikaan lepoa.