Silloin joulu luonas aina on”
Silloin joulu luonas aina on”
Tervetuloa aistimaan joulun tunnelmaa luonnon helmaan tiistaina 15.12. klo 16.30-19 jouluiseen nuotiohetkeen Kalevankankaan laavulle! Tapahtuman järjestävät luontotoimintavapaaehtoiset sekä Suomen Nuoriso-opiston opiskelijat.
Vapaaehtoisessa työssä

”Silloin joulu luonas aina on”

Joulun aikaan on monella tapana ilahduttaa ja muistaa läheisiään toivotuksilla, joulukorteilla ja pienillä lahjoilla. Joulumieli koskettaa.

Kädentaitoja sydämellä-ryhmä on syksyn päivinä ilahduttanut tuntemattomia lähimmäisiä mm. omin käsin punotuilla pajukransseilla sekä kiviin maalatuilla voimaviesteillä. Kransseja lähetettiin ilahduttamaan ihmisiä seurakunnan diakoniatyön kautta, ja kivien kohteeksi valikoitui ryhmäläisten toive.

”Jokainen on pyyteettömän teon arvoinen”, pohti vapaaehtoinen pajukranssia punoessaan. Rakkautta on siis paketoitu näihin pieniin lähetyksiin. Ja se on jotain sellaista, joka jättää jäljen myös lähettäjään. Hyvää mieltä on koettu siitä, että omalla pienellä panoksella voi konkreettisesti tuottaa toiselle ihmiselle iloa.

Joulukorttitalkoissa on askarreltu yhdessä seurakuntakeskuksella joulukortteja, tallettaen niihin lämpöisiä ajatuksia ja välittämistä. Kortin askartelijan omien sanojen lisäksi ilahduttavat joulukorttien saajia Hyvän mielen julkaisuryhmän vapaaehtoisten kirjoittamat tekstit. Kortit lähetetään palvelutalojen asukkaille seurakunnan joulutervehdyskäyntien yhteydessä.

Tekemällä hyvää toiselle, tulee hyvä olo myös itselle. Esimerkiksi trikoopipon ompelu solusalpaajahoidettavalle potilaalle tuo tekijälleen merkityksellisyyden tunteen, kun tuntematonta voi tukea haastavassa tilanteessa. Pipojen ompelu-projektiin voit sinäkin osallistua Kädentaitoja sydämellä – toiminnan kautta.

Vapaaehtoistoiminnan ydintä voisi kuvata laulun sanoin: ”Voit joulun elää joka päivä vaan, ja parhaat vuotes tulet tuntemaan. Jos vain Joulun lapsi saa sydämessäs asustaa, niin silloin joulu luonas aina on.”

Sari Leppänen,
hankekoordinaattori

Ilmoittaudu mukaan:

Hyvä teko tarttuu -hanke
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 0400 143 289
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 0400 143 425