Merja Vuorikari
Merja Vuorikari

Merja Vuorikari eläkkeelle

Hiippakuntasihteeri Merja Vuorikari lopetti lokakuussa työnsä Mikkelin tuomiokapitulissa jäädäkseen eläkkeelle vuoden alusta. Hän ei kuitenkaan aio levätä laakereillaan.

Mihin tehtävään alun perin tulit tuomiokapituliin?

Olin tuomiokapitulin palveluksessa viisitoista vuotta. Alun perin minua pyydettiin notaarin viransijaiseksi. Olin tuolloin ollut kymmenen vuotta tuomiokirkkoseurakunnassa pappina ja arvelin, että vaihtelu voisi olla hyväksi. Notaarin sijaisuus kestikin sitten pidempään ja lopulta päädyin kapituliin hiippakuntasihteerin virkaan.

Mitkä ovat tunnelmat nyt?

Pappina olen saanut olla monenlaisissa tehtävissä. Työ on aina ollut minulle tärkeää. Eläkkeelle jääminen oli vielä muutamia vuosia sitten minulle aivan vieras ajatus. Nyt kuitenkin olin valmis jäämään töistä pois heti kun se oli mahdollista. Odotan levollisuutta ja aikaa rakkaiden kanssa. Tuli myös tunne, että jotain muuta voisin vielä tehdä.

Mitä odotat uudelta (työ)elämän jaksoltasi?

Toivon, että saan edelleen olla terve ja hyvässä kunnossa. Kouluttauduin työnohjaajaksi ja 2018 perustin oman toiminimen, joka tarjoaa työnohjaus-, koulutus- ja kehittämispalveluita. Ei ole yhdentekevää, miten meillä töissä menee. Työssä käyvä viettää arkisin suurimman osan valveillaoloajastaan työpaikalla. Toivon, että voisin osaltani olla tukemassa hyvää työelämää. Lisäksi: pappeus ei pääty, vaikka eläke alkaa. Papin perustyö on minusta kirkon työssä ollut mielekkäintä. Ehkä joskus vielä saan tehdä niitäkin töitä. Tulevasta ei tiedä ja hyvä niin.