Kauneimmat joululaulut
Kauneimmat joululaulut

Lauletaanko tänä vuonna Kauneimpia Joululauluja?

Kauneimmat Joululaulut -keräyksellä tuetaan lapsia 20 maassa. Pandemian takia avun tarve on suurempi kuin koskaan.

Lähetysseura tukee muun muassa Zimbabwessa kerhotoimintaa, jossa niin vammaiset kuin vammattomat lapset tutustuvat toisiinsa. Samoin Etiopian kuurojen parissa tehtävä työ on Mikkelin erityinen tukikohde.

– Kauneimmista Joululauluista on tullut seurakuntien toiminnassa aivan keskeinen tapahtuma. Kaikenikäiset kokoontuvat nauttimaan lauluista, tunnelmasta, muistoista ja sävelistä. Uskon, että osallistujille on myös tärkeää saada antaa lahja lapselle, jolla ei kenties ole paljon mitään. Muutamalla kympillä kehitysmaan lapselle voi kustantaa koko lukuvuoden opiskelut. Lahja maailman lapsille on nyt todella tarpeellinen! varatoiminnanjohtaja Satu Kantola Lähetysseurasta toteaa.

Kirkon tutkimuskeskuksen mukaan kolme viidestä suomalaisesta osallistuu Kauneimmat Joululaulut -tilaisuuksiin. Postin kyselyssä ne olivat joulun kolmanneksi paras asia ykkössijan jakaneiden yhdessäolon ja jouluruoan sekä toisen sijan saaneen joululoman jälkeen!

Joululauluja lauletaan kotona ja ulkona

Koronaepidemian aikana seurakunta on tehnyt digiloikkia ja tänä jouluna lauletaan paljon myös tietokoneiden äärellä kotona lähetyksiä seuraten. Mikkelin perinteisesti suosituin tilaisuus Pitäjänkirkossa striimataan YouTubeen ja sitä voi katsoa myös kauppakeskus Stellan keskusaukion suurelta screenilta. Tämä tapahtuu 8.12. klo 18 alkaen. Mukana on tuttuun tapaan Mikkelin kaupunginorkesteri ja monia muita hienoja muusikoita.

Jotta mahdollisimman monet pääsisivät mukaan ja turvavälit pystyttäisiin silti säilyttämään, viedään laulutilaisuuksia ulkotiloihin. Kauneimmat joululaulut alkavat tuomiokirkon edustalta 26.11. Muiden kirkkojen ja seurakuntatalojen pihoilla ja puistoissa lauletaan pitkin joulukuuta. Pitäjänirkossa 20.12. on non-stop -laulut. Kello 15 alkaen puolen tunnin välein 17:30 saakka lauletaan pienryhmissä kirkossa. Suurella joukolla pääsee laulamaan esimerkiksi Mikkelipuistossa, Urheilupuiston kentällä ja Kirkkopuistossa. Lasten kauneimmille joululauluille on myös omat tilaisuudet. Muutamissa tapahtumissa on viittomatulkkaus.

Katso tarkemmat tiedot tämän lehden ilmoitussivulta 13 ja osallistu useampaan laulutapahtumaan. Tilaisuuksien tarkennuksia päivitämme nettisivullemme mikkelintuomiokirkkoseurakunta.fi

Viime vuoden uutuus oli Kauneimmat Joululaulut -karaoke. Joululaulujen äänestykseen osallistui viime vuonna yli 15 000 ihmistä. Eniten ääniä sai Sakari Topeliuksen sanoittama surumielinen Varpunen jouluaamuna. Seuraaviksi tulivat Pekka Simojoen Tulkoon joulu sekä Kassu Halosen ja Vexi Salmen Sydämeeni joulun teen. Tänäkin jouluna jokainen voi käydä Kauneimpien Joululaulujen verkkosivuilla äänestämässä omaa suosikkiaan.

Katso tarkemmat tiedot lehden ilmoitussivulta 13 ja netistämme.