Kirkkokonserteissa voin olla oma itseni
Kirkkokonserteissa voin olla oma itseni
Lähdin ilolla mukaan hyväntekeväisyyteen, sanoo Paula.

Kirkkokonserteissa voin olla oma itseni

”Musiikki lohduttaa, tuo iloa ja vie pois arjesta” sanoo Kauneimmat Joululaulut 2020 -suojelija Paula Koivuniemi.

Paula Koivuniemen kestohitit ovat tuttuja monelle sukupolvelle suomalaisia. Tänä vuonna Paula on myös Kauneimmat Joululaulut -kampanjan suojelija. Vuonna 2013 Koivuniemi teki levyn ”Kun joulu on”. Samasta vuodesta alkaen hän on myös pitänyt joulukonsertteja kirkoissa.

– Ensimmäisissä kirkkokonserteissa vähän ihmettelin, miten täällä nyt sitten ollaan. Jo kirkko itsessään henkii ihanaa rauhaa. Monet kuuntelevat omissa mietteissään, eivätkä välttämättä edes katso solistia. Siksi minunkaan ei tarvitse esittää mitään – välispiikkejäkään ei aina tarvita.

– Herkkyys on hieno asia, mutta minä olen kyllä vähän liian herkkä. Jouluna ovat mielessä kaikki poismenneet omaiset. Pelkäsin, että en selviä teksteistä. Onneksi joululevy nauhoitettiin keskellä kesää, ei siitä muuten olisi mitään tullut.

Paula on ollut mukana erilaisissa hyväntekeväisyyskonserteissa, mutta ei ehkä ole tunnettua, että hän on jo kahdeksan vuotta käynyt palvelukodeissa laulamassa vanhuksille.

– Kun joku pyysi, lähdin ilolla mukaan ja olen sitä sitten jatkanut.

– Ihmiset saavat esittää toiveita. Olen kuullut, että ihmiset muistelevat viikkokausia, miten ihanaa oli laulaa yhdessä vanhoja tuttuja lauluja. Musiikissa on voimaa. Se lohduttaa, tuo iloa ja vie pois arjesta.

Kauneimmat Joululaulut -kampanjan kohteena ovat maailman lapset.