Joulun Rauhaa -konsertilla paikallista hyväntekeväisyyttä

Joulun Rauhaa -hyväntekeväisyyskonserttien sarja jatkuu myös tänä jouluna – koronatilanteesta huolimatta. Poikkeusolot vaikuttavat kuitenkin siten, että tänä vuonna järjestetään vain yksi konsertti, joka on nähtävillä paitsi paikan päällä, niin myös seurakunnan YouTube-kanavalla. Joulun Rauhaa -orkesterin sovittamat ja esittämät perinteiset ja uudemmat joululaulut soivat sunnuntaina 13.12. Mikkelissä, Pitäjänkirkossa.

– Alun perin oli tarkoitus järjestää kolme konserttia, Pitäjänkirkon lisäksi myös Ristiinassa ja Anttolassa, mutta koska koronatilanteen etenemistä ei varmuudella voi ennakoida, niin päädyttiin tähän ratkaisuun, kertoo konsertin bändin kapellimestarina toimiva Pirkka Ohlis.

Konserttiin otetaan yleisöä paikan päälle, tietenkin ajankohtana voimassa olevien koronarajoitusten mukaisesti.

– Kun päätettiin järjestää tuo striimaus, niin sillä varmistettiin konsertin järjestäminen riippumatta yleisörajoituksista, sekä se, että konsertista pääsevät nauttimaan myös vaikkapa riskiryhmäläiset, jotka eivät paikan päälle halua lähteä, Ohlis toteaa.

Hyväntekeväisyyskonserttien tuotot ohjataan niiden järjestäjänä toimivan Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan diakoniatyön kautta alueen vähävaraisten hyväksi. Apua tarvitsevat voivat olla vaikkapa lapsiperheitä tai yksinäisiä vanhuksia.

Konsertin järjestäjänä toimii diakoniatyön lisäksi myös seurakunnan Hyvä teko tarttuu -hanke.

Konsertissa toimivat solisteina Elisa de Boer, Tuuli Anikari ja Pirkka Ohlis. Bändissä soittavat Ohliksen (koskettimet/taustalaulu) lisäksi Matti Pasanen (kitara/taustalaulu), Pasi Möller (akustinen kitara, banjo), Pia Kontio (viulu), Niko Takala (rummut) ja Jukka Matilainen (basso). Konsertin juontaa Minttu Tamski. Ääni- ja valotuotannosta vastaavat Janne Pajarinen ja Teemu Velin. Konsertin striimauksen toteuttaa Otavia StreamTeam.

Joulun Rauhaa -hyväntekeväisyyskonsertti Pitäjänkirkossa (Otavankatu 9, Mikkeli) su 13.12. klo 18. Vapaaehtoisen ohjelmamaksun (10e) tuotot seudun vähävaraisten hyväksi seurakunnan diakoniatyön kautta.