Kirkkoherra Arja Huuskonen
Kirkkoherra Arja Huuskonen
Kirkkoherra Arja Huuskonen aloittaa Mikkelin tuomiorovastina ensi vuoden puolella.

Hyvät mikkeliläiset!

Minulla on ilo saada tervehtiä teitä rakkaat seurakuntalaiset tulevana kirkkoherrana. Olen aloittamassa tuomiorovastin tehtävät helmikuun alussa.

Pidän viimeiset jumalanpalvelukseni täällä Pihtiputaalla ja Kinnulassa 1. adventtisunnuntaina, joka on viimeinen työpäiväni. Toiveissani on, että muuttaisimme mieheni kanssa Mikkeliin joulukuun alussa. Olemme laittamassa täällä Pihtiputaalla nyt asuntoa myyntiin, ja pyrimme pääsemään eroon vuosien saatossa kerääntyneistä tarpeettomista tavaroista. Aikamoinen rulianssi on siis luvassa. Ajatuksenamme on päästä rauhoittumaan joulun viettoon uuteen kotikaupunkiimme. Meille muutto on kuin kotiin paluu.

Nyt kun katson ulos harmaaseen säähän, on vielä vaikea saattaa ajatukset joulun aikaan. Kaupan hyllyt ovat olleet lokakuun alusta asti täynnä joulutarvikkeita. Tätä kirjoittaessani lokakuun lopulla ei ole onneksi vielä kuulunut joululauluja kauppaliikkeissä. Onneksi joulu tulee kuitenkin joka vuosi. Lapsuuden joulut tuovat vieläkin oman mukavan mausteensa joulun odotukseen. Tänä jouluna aika menee meillä varmaankin kodikkuuden luomisessa huonekalujen vielä hakiessa paikkaansa. Ulkoisia tekijöitä tärkeämpää on kuitenkin itse joulun sanoma, Vapahtajan syntymä. Sen sanoman äärelle haluamme hiljentyä joulukirkossa Mikkelissä.

Kirkkomme jokaisen jumalanpalveluksen lopussa on Herran siunaus. Se on totuttu lausumaan tai laulamaan ja kuulemaan monikossa. Sellaisena se myös opetellaan rippikoulun ulkoläksynä. Herran siunaus on ollut käytössä noin neljätuhatta vuotta. Mooseksen veli Aaron sai tehtäväkseen siunata Israelin kansan tällä siunauksella, kun israelilaiset vaelsivat Egyptistä kohti luvattua maata. Raamatussa Herran siunaus on yksikössä: "Herra siunatkoon sinua..." Israelin kansaa, Israelin eli Jaakobin jälkeläisiä puhutellaan siinä kuin yhtenä persoonana.

Siunaus on kaikkea hyvää, jota vain Jumala voi meille antaa. Jumalan siunausta pyydämme, kun rukoilemme Herran siunaus -rukouksen. Tarvitsemme joka hetki Jumalan apua, varjelusta ja huolenpitoa. Saamme luottaa Jumalaan ja hänen siunaukseensa, kun elämässä on kaikki hyvin, tai silloin kun on vaikeaa. Jumalan siunaus on turvanamme joka hetki, myös tänä jouluna.

Toivotan siunattua joulun aikaa!

Arja Huuskonen

  • kotoisin Laihialta, 50 -vuotias
  • ylioppilas -89, diakoni -95,  teologian maisteri -05
  • seurakuntapastorina Mikkelissä -05-07
  • kappalainen Kangaslammilla -08-09
  • kirkkoherrana Juualla -09-12
  • kirkkoherrana Pihtiputaalla ja Kinnulassa -12-21
  • tuomiorovasti Mikkelissä -21 -
  • kaksi lasta ja aviomies
  • hoitaa kuntoa (uimalla), puutarhaa ja mökkiä

Herra siunatkoon teitä ja varjelkoon teitä.
Herra kirkastakoon kasvonsa teille
ja olkoon teille armollinen.
Herra kääntäköön kasvonsa teidän puoleenne
ja antakoon teille rauhan.
Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen.
Aamen.