Apua tarvitseville

Joulun odotus on seurakunnan toiminnassa ruuhkaista aikaa. Näin on myös diakoniatyössä. Diakoniavastaanoton ovella palaa yhtenään punainen valo asiakkaan ollessa sisällä, ja uusi tulija istuu jo odottamassa vuoroaan. Jotkut työntekijöistä ovat kotikäynneillä, toiset vastaamassa puhelinsoittoihin. Työn alla ovat sellaiset auttamisen muodot, jotka ovat ajankohtaisia juuri joulun lähestyessä.

Seurakunta saa yrityksiltä, yksityishenkilöiltä ja järjestöiltä avustuksia vähävaraisille jaettavaksi. Myös konsertteja, tapahtumia ja tempauksia järjestetään hyväntekeväisyystarkoituksiin. Apu välitetään perille, mikä on varsinkin joulun alla usean viikon mittainen urakka. Diakoniatyössä tiedetään jo valmiiksi monia tarvitsijoita tällaiselle joululahjalle, ja apu ohjataan kohteisiinsa hyvissä ajoin etukäteen. Yhteistyö sosiaalitoimen kanssa helpottaa meitä löytämään auttamiselle oikeita osoitteita ja jouduttaa työtämme.

On yksinäisiä ihmisiä, pariskuntia ja perheitä, joille jo varsin pieni avustus tuo vaikkapa jouluruokaa juhlapyhiksi pöytään ja saa aikaan hyvän joulumielen. Mikkelin alueen erityispiirteenä on väestön vanheneminen ja sen myötä ikääntyvien ihmisten aineellisen ja henkisen avuntarpeen lisääntyminen. Varotoimenpiteitä yhdessä noudattamalla pääsemme kaikki nauttimaan Vapahtajamme syntymäjuhlasta.

Lassi Suihkonen, diakonian työalajohtaja