Seurakuntayhteys hyvän mielen paketissa
Vapaaehtoisessa työssä

Seurakuntayhteys hyvän mielen paketissa

Kaikenlaista voi sattua. Kuten löytää itsensä ruudun äärestä yhteydessä uusiin ihmisiin, joiden kanssa ryhdytään tekemään monenlaista mukavaa. Ei haitannut korona, kun touko-kesäkuussa Hyvä teko tarttuu -hankkeen etäpalavereissa keskellä koronaa toisilleen vieraat ihmiset alkoivat pohtia, millaista vapaaehtoistyötä olisi mukava tehdä. Syntyi idea hyvää mieltä tuottavista somejulkaisuista. Pian löytyi pari innokasta lisää.

Elokuun alussa neljä naista kokoontui yhden terassille ideoimaan aiheita pieniin tekstinpätkiin, runoihin ja ajatelmiin, joita halusimme julkaista seurakunnan some-kanavilla iloksi toisille, kuvien kanssa. Kolme meistä lähestyi asiaa erityisesti kirjoittaminen edellä, yksi kuvittajan roolissa. Toki kaikki saavat tehdä kaikkea. Lätkimme teemoja post-it -lapuille ikkunaan, kirjoitimme yhdessä, annoimme toisillemme sanoja ja lauseita. Ensimmäinen julkaisu saatiin seurakunnan Facebook-sivuille 2.9.2020.

Syyskuussa oli korona enemmän päällä, joten kokoonnuimme kirjoittamaan tunniksi etäyhteyksien avulla. Pienen fiiliskierroksen jälkeen kirjoitimme aivoriihityyliin etäkokouksen keskustelukenttään sanoja ja lauseita enkeleistä. Sitten vetäydyimme 20 minuutiksi kirjoittamaan. Ihan mitä mieleen tuli. Valosta. Luottamuksesta. Johdatuksesta. Viimeisen vartin luimme toisillemme valikoituja paloja teksteistämme. Kohtasimme toisemme. Lyhyessä hetkessä jaoimme tärkeitä kokemuksia elämästämme.

Meitä koskettaa ajatus, että yksi kirjoittaa, toinen kuvaa, kolmas yhdistää sanat ja kuvan. Ja siihen loppuu meidän valtamme, kun kuka tahansa lukee ja katsoo, täysin omasta elämästään käsin, tulkitsee niin kuin haluaa. Mukana on vahvasti tunnelma, että on jotain meitä suurempaa, joka vaikuttaa tekemiseemme ja olemiseemme.

Tuntuu tärkeältä löytää itsensä seurakunnan toiminnasta. Tuntuu tärkeältä olla luomassa vapaaehtoistyön muotoja, jotka olisivat mahdollisia yhä useammalle. Mukaan voi tulla kerran tai kaksi. Vaikka vain yhdellä kuvalla tai tekstillä osallistumatta ryhmätoimintaan. Rohkaisemme silti mukaan myös kirjoittamistuokioihimme. Tunnin etätapaaminen parin viikon välein, eikä haittaa, jos et osallistu joka kerta. Joskus toivottavasti voimme taas tavata myös kasvokkain.
Tapaamisista, kirjoittamisesta ja toisten kuuntelemisesta tulee hyvä mieli. Mukaan saa tulla myös kuulolle. Mitään erityisiä taitoja ei tarvita. Riittää, että tekee mieli kokeilla, mihin kynä vie. Kaikenlaista voi sattua, kun pikkuisen tulee vastaan. Ei välttämättä edes puolitiehen saakka. Riittää, että ilmoitat yhteystietosi. Me lähestymme sinua.

Hyvän mielen terveisin
Aila, Heidi, Janita ja Tuulevi

Runo: Aila Marjamaa