Rukoushetki

Pyhäinpäivän iltajumalanpalvelus

Muistetaan uskossa Kristukseen kuolleita ja erityisesti seurakunnan poisnukkuneita jäseniä sekä rukoillaan heidän puolestaan:

Jumala, Isämme. Me kiitämme sinua niistä ihmisistä, joita tänä iltana muistelemme. Me kiitämme niistä poisnukkuneista rakkaistamme, joiden kanssa saimme jakaa elämän iloja ja suruja. Heidän sydämissään oli meille tilaa. Murra meistäkin itsekkyys ja vuodata Henkesi kautta rakkaus sydämiimme. Tee meistä herkkiä huomaamaan lähimmäistemme tarpeet. Lohduta kaikkia surevia.

Me kiitämme kaikista niistä, jotka elämän ja kuoleman taisteluissa turvasivat sinuun ja rukoilivat meidän puolestamme. Heidän muistonsa ohjaa meitä sinun yhteyteesi ja ikuisen elämän toivoon. Auta meitä pitämään kiinni sanan ja pyhien sakramenttien lahjasta, jota jaat meille Kristuksen seurakunnassa. Näin otat pois taakkojamme ja avaat tietä valtakuntasi tulevaisuuteen.

Auta meitä uskossa ylösnousemukseen muistamaan, että kuolema ei voi lopullisesti erottaa meitä poisnukkuneista rakkaistamme. Anna meidän kerran nähdä sinut ja toinen toisemme riemuitsevassa seurakunnassa. Tätä perillepääsemisen toivoa ja iloa me rukoilemme Kristuksen täytetyn työn varassa ja hänen nimessään.