Pikku-uutisia 5/2020

rockmessu

Rockmessussa yhdistyy tänä vuonna valotaide ja musiikki

Rockmessu järjestetään korona-ajan takia erityisjärjestelyin. Torstaina 29.10. Mikkelin tuomiokirkon Urheilupuiston puoleisella sivustalla, ulkotiloissa, järjestettävän tilaisuuden luonne on tällä kertaa hieman erilainen kuin aikaisemmin.
Yhteislaulun ja ehtoollisen sijaan kyse on pikemminkin musiikkiesityksestä, vaikkakin tuttuja virsiä toki saa laulaa bändin mukana turvavälit huomioiden.

Rockmessun mahtipontiset virret kajahtavat torstaina 29.10. kahteen otteeseen klo 18 ja klo 19.30. -Virsien taustalla loistaa tuomiokirkon seinään heijastettu valotaideteos.

Teoksesta vastaa mm. Illumio-valotapahtumasta mikkeliläisille tuttu Elisa Hillgen. Valotaideteosta voi katsella myös perjantaina 30.10. klo 20 alkaen, jolloin tuomiokirkon Urheilupuiston puoleisella sivustalla taustamusiikkia voi kuunnella dj-kaksikon omaperäisen Extra Ecclesiam -esityksen tahdissa.

 

kamarikuoro comes

Kamarikuoro Comes vierailee Pitäjänkirkossa

Keskisuomalainen Kamarikuoro Comes on toiminut 20 vuotta. Kuoro on esittänyt kirkkomusiikin suuria vokaaliteoksia ammattiorkestereiden kanssa sekä toteuttanut useita a cappella-konsertteja kantaesittäen paljon uutta musiikkia, mm. kuoronjohtajan teoksia. Kotimaan lisäksi kuoro on konsertoinut Ruotsissa, Tanskassa ja Saksassa. Edellisen kerran Comes vieraili Mikkelissä Tuomiokirkon kesäkonserttisarjassa 2017.

Valvomisen sunnuntain konserttiohjelma koostuu suurelta osin pyhäinpäivän ja tuomiosunnuntain virsistä sekä muista vuodenaikaan sopivista lauluista. Konsertin sovitukset puhuttelevat, lohduttavat ja kenties haastavatkin kuulijaa! Kuoron on perustanut ja sitä johtaa kanttori Jouni Vaaja. Lämpimästi tervetuloa Pitäjänkirkkoon!

Su 15.11. klo 16 "Kyrie eleison" - kirkkovuoden lopun sävelmiä uusin sovituksin Pitäjänkirkossa. Vapaa pääsy, vapaaehtoinen ohjelmamaksu.

 

musiikkia syksyn vareissa

Musiikkia syksyn väreissä

Kirkon musiikkityössä on merkittävä osuus kuoroilla ja erilaisilla lauluryhmillä. Viimeiset kuukaudet ovat olleet monelle laulajalle ja kuulijalle kaipauksen aikaa, kun laulamista on täytynyt vähentää.

Viikoittainen yhteen kokoontuminen musiikin parissa on monelle voimaannuttava, virkistävä ja sosiaalinen tapahtuma. Kuorot ja lauluryhmät kokoontuvat taas sitten, kun yhdessä laulaminen on turvallista ohjeita ja suosituksia noudattaen. Ajankohtaiset tiedot kuorotoiminnasta löydät nettisivuiltamme tai suoraan kanttoreilta.

Musiikkityössä tapahtuu kuitenkin uutta. Kanttori Jouni Vaaja virittelee uutta soitinyhtyettä, joka kokoontuu keskustan alueella. Siihen kutsutaan mukaan amatöörisoittajia koko seurakunnan alueelta. Nyt rohkeasti tutustumaan, lisätietoja saa Jounilta, p. 0400 143272.

Syksyn konserttitarjonta on monipuolista

Pyhäinpäivän teemoilla ollaan liikkeellä Suomenniemen kirkossa sunnuntaina 1.11. klo 14. Surua, Toivoa ja Kauneutta- konsertin soittaa jousikvartetti Heleä. Sunnuntaina 8.11. klo 15 on tuomiokirkossa urkukonsertti, jossa Marko Koskinen soittaa lehteriurkuja. Pe 13.11. klo 12 Suomenniemen kirkossa ja klo 14.30 Ristiinan srk-keskuksessa kuullaan klavikordimusiikkia. Mestari J.S. Bach ja hänen poikansa- konsertin soittaa vanhan musiikin taitaja Päivi Vesalainen. Pitäjänkirkossa kajahtaa kanttori Jouni Vaajan johtama Valvomisen sunnuntain kuorokonsertti ”Kyrie eleison”. Kamarikuoro Comes esittää suurelta osin pyhäinpäivän ja tuomiosunnuntain musiikkia. Konsertissa on vapaaehtoinen ohjelmamaksu.

Kaikkiin konsertteihin on vapaa pääsy. Tervetuloa turvavälit huomioiden!

 

ilta teille kahdelle

Lapset hoitoon ja puoliso kainaloon!

Hei vanhempi! Kiinnostaisiko lapsivapaa parituntinen? Seurakunta tarjoaa mahdollisuuden viettää parisuhdeaikaa noin kerran kuussa. Uutena toimintana tarjoamme vanhemmille mahdollisuuden yhteiseen lauantai-iltapäivään Ristiinassa ja Otavassa. Lisäksi Ilta teille kahdelle-toiminta tarjoaa Mikkelin seurakuntakeskuksella tuttuun tapaan torstai-iltaisin parituntia lastenhoitoa noin kerran kuussa. Lisätiedot löydät kotisivuiltamme.

 

Avustuksia myönnettiin

Partiolippukuntien toiminta-avustuksia myönnettiin vuoden 2021 talousarviossa. Samoin kirkkokuorojen avustuksia jaettiin Ristiinan ja Savilahden kirkkokuoroille, Tuomiokirkkokuorolle ja Fermaatille. Myös Enonkosken luostariyhteisöä tuetaan vuonna 2021. Tarkat kohteet ja summat kirkkoneuvoston pöytäkirjoista mikkelintuomiokirkkoseurakunta.fi/info-ja-asiointi/kirkkoneuvosto.

 

Ympäristödiplomi

Kirkkoneuvosto hyväksyi ympäristötoimikunnan valmisteleman Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan ympäristöohjelman. Mikäli Mikkelin hiippakunnan asettama arvioija esittää ympäristödiplomin myöntämistä, asia menee tuomiokapitulin kautta Kirkkohallitukseen, joka päättää ympäristödiplomin myöntämisestä

Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnalle on vuonna 2016 myönnetty ympäristödiplomi. Diplomi on voimassa neljä vuotta, joten uudistaminen on ajankohtaista tänä vuonna. Ympäristödiplomi on vapaaehtoinen järjestelmä, jonka avulla seurakunta parantaa ympäristöasioiden hoidon tasoa. Se sitouttaa seurakunnan johdon, henkilöstön ja seurakuntalaiset kantamaan vastuuta luomakunnasta.

 

Virkajärjestelyjä

Vs. hallintopastori Hilveliisa Ukkoselle annettiin virkamääräys sijaistaa kirkkoherraa ja vapautus oman viran hoidosta. Sijaisuus on useassa jaksossa aina 30.11.2020 asti. Kappalainen Osmo Luukkonen nimitettiin hallintopastorin viransijaiseksi em. ajaksi. -Ristimäen aluekappalaisen viransijaiseksi valittiin Sari Martikainen niin ikään samalle ajalle.

Pastori Ruut Hanhikorpi palasi vs. aluekappalaiseksi Suomenniemelle. Seurakuntapastori Hanne Keijoselle myönnettiin omasta virasta vapautetusta Ristiinan aluekappalainen Pirjo Palmin viransijaisuuden hoitamiseksi 7.10.2020-14.4.2021.

Heidi Hasanen määrättiin vs. nuorisotyönohjaajaksi 3.11.2020-31.5.2022. Esa Ahtiainen hoitaa osa-aikaisesti (50%) nuorisotyönohjaajan viransijaisuutta 31.8.2021 asti.