Kodin kasvatustyön tukena
Kodin kasvatustyön tukena
Lapset tutkivat ötökkähotellia ja oppivat luonnosta.

Kodin kasvatustyön tukena

Seurakunnan varhaiskasvatus on osana mikkeliläisten lapsiperheiden arkea. Varhaiskasvatuksen kultainen lanka on perheiden kasvatustyön moninainen tukeminen.

Erilaisissa vertaisryhmissä vanhemmat verkostoituvat, saavat kohdata ja keskustella. Lapsen kasvua ja kehitystä tuetaan monin erilaisin tavoin, joissa vertaisuus, ryhmässä toimiminen sekä kehitystason mukaiset toiminnot kannustavat lasta niin ihmettelemään ja pohtimaan kuin opettelemaan uusia taitoja. Kaikessa on huomioitu kodin ja varhaiskasvatuksen yhteistyö sekä turvallisuus näinä erityisinä aikoina.

Keskiviikkoaamujen avoimet perhekerhot kutsuvat lapsia vanhempineen yhteisiin puuhiin Kirkonmäelle, Lähemäelle, Otavaan ja Ristiinaan klo 9.30 alkaen. Haukivuorella perhekerho kokoontuu perjantaisin. Vauvoille ja taaperoille vanhempineen ovat ekavauvaryhmät, vauvojen ja taaperoiden taideleikki sekä muskarit. Uutena työmuotona aloitimme taaperoiden oman kerhon, jossa pienokaiset opettelevat kerhotaitoja ilman vanhempaa.

”Lapsen voi jättää tunniksi pariksi lastenohjaajan huomaan.”

3-5 vuotiaiden päiväkerhot kokoontuvat kerhopisteissämme eri puolella seurakunnan toimialuetta. Tiistai-illoissa kokoontuu lapsiArkki yhden vanhemman perheiden lapsille. Lastenkirkko kokoontuu kerran viikossa seurakuntakeskuksella, Kiiskinmäen- ja Tupalan kerhohuoneilla sekä Laajalammen seurakuntakodilla.

Oma aika on vanhemmille tärkeää

Viikkotoiminnan lisäksi vanhemmilla on mahdollisuus viettää keskinäistä aikaa iltaisin ja viikonlopulla tuomalla lapset siksi ajaksi ”ilta teille kahdelle” tai ”iltapäivän hetkinen” -ryhmiin. Lisäksi kantakaupungissa sekä alueilla kokoontuu lastentupa noin kerran kuukaudessa.

Seurakuntamme varhaiskasvatus tarjoaa myös ”tukea kotiin” -toimintaa, joka on suunnattu alle kouluikäisten lasten perheille. Siinä lapsen voi jättää tunniksi pariksi lastenohjaajan huomaan seurakunnan tiloihin tai leikkipuistoon. Tänä aikana vanhempi saa hoitaa asioita tai ladata akkujaan, kenties jutella ohjaajan kanssa. Perhe voi saada ”tukea kotiin” kolme kertaa kauden aikana.

Ajantasaista tietoa tapahtumista saat seurakunnan verkkosivuilta sekä Facebookista otsikolla ”Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan lapset”. Ryhmiin voi hakea hajapaikoille myös toimikauden aikana. Vapaista ryhmäpaikoista voit tiedustella suoraan ohjaajilta.

Olisiko sinulla ideoita tai toiveita millaista toimintaa haluaisit varhaiskasvatukselta? Jakaisitko ideasi tai kenties olisit mukana toiminnan kehittämisessä perheille?

Ota rohkeasti yhteyttä:
Hyvä teko tarttuu – hanke,
Paula Gynther p. 0400 143 425