Musiikki, Nuoret, Tapahtumat

Koko seurakunta laulaa!

Monen rippikoulutaivalta on siivittänyt Nuoren seurakunnan veisukirja, kansankielellä “Punainen laulukirja”. Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan nuorisotyö järjestää 28.5. Nuoren seurakunnan veisukirjan laulajaiset, jossa lauletaan yhdessä noin 20 laulua kyseisestä kirjasta.

Muistele omaa rippileiriäsi. Mitä muistat? Kenties isosten vetämät iltaohjelmat tai papin opetushetket. Monen mieleen on saattanut jäädä lämpimästi yhteiset lauluhetket. Yhdessä laulaminen on valtava osa rippikoulukokemusta. Se luo yhteishenkeä ja auttaa tekemään riparista turvallisen ja muistorikkaan ajanjakson nuoren elämässä. Jo vuosikausien ajan virsikirjan ohella lauluja on laulettu Punaisesta laulukirjasta, jota on valmistettu jo vuodesta 1970 lähtien. Vuosien aikana punaisen laulukirjan veisuja on laulettu ympäri Suomea, ja niihin liittyy varmasti valtavasti muistoja meiltä jokaiselta. Vaikka laulukirja ja sen laulut päivittyvät joka viides vuosi, ei sen taika ole vuosien varrella hiipunut lainkaan.

Viime vuoden lopulla kehittyi kunnianhimoinen idea Punaisen laulukirjan läpilaulannasta, joka myöhemmin tiivistyi kahteenkymmeneen toivotuimpaan biisiin. Punaiseen laulukirjaan ja sen lauluihin liittyy paljon muistoja, joita olemme keränneet seurakuntalaisilta. Muistoja tullaan tapahtumassa heijastamaan laulujen väleissä valkokankaalle. Tapahtuma on paljon muutakin, kuin laulamista. Se on yhteen tulemista ja vanhojen muistojen verestämistä laulun keinoin. Jos et ole kuullutkaan Punaisesta laulukirjasta, olet ehdottomasti tervetullut ottamaan selvää mistä on kyse, ja luomaan uusia muistoja turvallisessa yhteisössä.

Tapahtumaa ovat olleet järjestämässä seurakunnan työntekijät, kuten myös joukko nuoria. Tule siis kokemaan muistojen myllerrys ja veisujen viserrys seurakuntakeskuksen Ristimäkisaliin Savilahdenkatu 20:neen 28.5. klo 13–15. Muistakaa nauttia keväästä ja laulaa sydämenne kyllyydestä.
Tapahtumassa tavataan!

Teksti: Milo Helenius