Musiikki

Asanten juhlakonsertti äitienpäivänä

Asante esittää hengellisiä lauluja 30-vuotiselta taipaleeltaan. Asante on suahilin kieltä ja tarkoittaa kiitosta.

Äitienpäiväkonserttiin 8.5. klo 18.00 Tuomiokirkossa ei ole pääsymaksua. Kolehti kerätään myöhemmin päätettävän kohteen hyväksi. Asantelaiset ovat seurakunnan vapaaehtoisia laulajia, jotka kokoontuvat keskiviikkoisin harjoittelemaan Kirkonmäen seurakunta talolle.

Hannele Hakkarainen, Sofia Ziyatdinova, Tarja Kauppinen, Ulla Saraste, Sirkku Sanerio, Satu Soivanen, Hanna-Maija Kujala, Irene Rämö ja Else Koikkalainen laulavat Asante-kuorossa.Asante aloitti 30 vuotta sitten Tuomasmessu-kuorona, jolloin johtajana oli kanttori Minna Tiainen muutaman vuoden ajan. Nimi muuttui Asanteksi, kun kuoroa tarvittiin muuallakin ja Tuomasmessut muuttuivat Ilon Messuiksi.

Kanttoreista Asante-kuoroa ovat johtaneet Mirja Husso, Heikki Mononen, Mikko Kallio, Suvi Tirronen, Juha Kälviä sekä Pertunmaan kanttori Veera Heino. Apua kuoro on saanut myös Matti-Veikko Kuuselta.

– Laulamme, koska siihen on sisäinen tarve. Pidämme laulamisesta ja se on meidän paikkamme olla mukana seurakunnan vapaaehtoistoiminnassa. Laulaminen antaa meille jokaiselle jotakin henkisesti ja hengellisesti. Laulamme gospelia ja muita itse valitsemiamme lauluja. Harjoituksissa yksi meistä säestää, tilaisuuksissa joku kanttoreista on mukana. Esiinnymme seurakunnan tilaisuuksissa. Korona-aikanakin olemme saaneet melko paljon olla palvelemassa musiikilla.

Asantella oli mahdollisuus tarttua Hannu Huhtalan Syykkarin kaivo -kokonaisuuteen, laulut ja välitekstit. Se oli melkoinen ponnistus omatoimiselta ryhmältä. Esityksiä oli Tuomiokirkossa, Pertunmaalla, Kangasniemellä, Parikanniemen Riihikirkossa ja Haukivuorella.

– Toivomme, että pääsemme esiintymään myös Haukivuorelle.

Teksti: Tarja Kauppinen
Kuva: Sofia Flygare