Lähetystyö

Apua Afrikan pienten koulutielle

Parasta koulussa on koulurakennus, Florida sanoo.

Innokas opiskelija Florida Tapourou käy toista luokkaa Saint Annen koulussa Berberatin kaupungissa. Kuten niin monet Keski-Afrikan koulut, myös Floridan koulu oli kärsinyt pahoja vaurioita pitkään jatkuneiden konfliktien aikana.

Yhteisvastuukeräyksen ansiosta Floridalla ja hänen koulutovereillaan on nyt pulpetit, joissa istua ja katto luokkahuoneen päällä. Yhteisvastuulla rahoitetussa Kirkon Ulkomaanavun projektissa korjattiin ja rakennettiin koulutiloja väkivaltaisissa konflikteissa tuhoutuneiden tilalle. ”Parasta koulussa on koulurakennus”, Florida sanoo.

Aseelliset ryhmittymät ovat käyttäneet kouluja tukikohtina niiden keskeisen sijainnin vuoksi. Suuri osa kouluista on sen vuoksi vaurioitunut tai tuhoutunut konfliktissa täysin. Korjausrakentamisen lisäksi Yhteisvastuuvaroin kouluihin toimitettiin 851 pulpettia, asennettiin 5 porakaivoa ja rakennettiin 30 wc-tilaa. Etelä-Sudanissa suurimmilla pakolaisten leireillä jaetaan tietoa koronaviruksesta ja hyvistä hygieniakäytännöistä mm. annetaan saippuaa käsienpesua varten.

Kirkon Ulkomaanavun auttaa akuuteimmassa hädässä, tukee koulutuksen kehittämistä ja vahvistaa yhteisöjä ehkäisemään ja sovittelemaan konflikteja. KUA on ollut alueilla vuodesta 2013 lähtien. Florida on yksi niistä 63 000 lapsesta, jotka ovat päässeet takaisin kouluun Yhteisvastuun rahoittaman työn ansiosta.

Tatu Blomqvist / Kirkon Ulkomaanapu